Home [njuz] Mesto dobilo 200 brucoša

Mesto dobilo 200 brucoša

45
0

 Za smeštaj u domove Studentskog centra Novi Sad konkurisalo je ukupno 707 brucoša u Novom Sadu i 47 u Zrenjaninu, a prijave su podnela i 102 studenta rekonvalescenta sa svih godina studija. Konačna rang-lista biće istaknuta u ponedeljak do kada i svi koji su konkurisali imaju pravo na žalbu uz neophodna dokumenta. Oko 200 brucoša useliće se od 1. do 10. oktobra, a konkurs za studente ostalih godina počeo je 15. septembra i trajaće sve do poslednjeg dana oktobra.

Prema iskustvu iz ranijih godina, gotovo svi studenti rekonvalescenti dobiće svoj krevet u jednom od osam domova novosadskog Studentskog centra, a biće primljeno samo oko 30 odsto brucoša koji su se prijavili na konkurs.
– Ova privremena rang-lista je zapravo samo spisak svih onih koji su konkurisali i broj bodova koji su ostvarili prema pravilima konkursa. Svi brucoši mogu do ponedeljka da ukažu na moguće greške na listi, a tada će ona postati konačna. Uglavnom bude primljeno oko 30 odsto brucoša koji su konkurisali – kaže Goran Milovac, portparol Službe smeštaja Studentskog centra.
Na gotovo 2.000 preostalih mesta u sedam novosadskih domova studenti ostalih godina mogu konkurisati do 31. oktobra. Prijave se preuzimaju na blagajni bonova u dvorištu doma „Bajić“, a sa svom potrebnom konkursnom dokumentacijom predaju se u Službi smeštaja. Preliminarne rang-liste izlaze dva dana nakon završetka konkursnog roka, konačne 15 dana od zaključenja konkursa, a studenti će moći da se usele od 15. novembra do 1. decembra. Kako savetuju iz Službe smeštaja, prikupljanje neophodne dokumentacije i podnošenje prijava treba početi već prvih dana konkursnog roka da bi se izbegle standardne gužve.
– Bilo bi dobro da studenti zaista i poslušaju naš savet pa se prijave već sada, ali prema iskustvu mogu da kažem da će poslednjih dana oktobra biti ponovo gužvi. Bilo je i sada slučajeva da nam se pojave brucoši poslednjeg dana konkursa sa samo jednim od svih neophodnih papira – priča Milovac.

Brucoši i u novim sobama
Prema pravilniku Studentskog centra, brucoši ne mogu dobiti nove domove, ali ove godine će, kako kaže Milovac, možda morati da smeštaju brucoše i u domove prve kategorije, jer će rekonstrukcija ženskog doma „23. oktobar“ biti završena tek krajem oktobra.
– Baš smo danas razgovarali o tome kako ćemo ove godine rasporediti brucoše jer kompletna rekonstrukcija doma „23. oktobar“ neće biti završena do roka za njihovo useljavanje. Verovatno je da će studenti Akademije umetnosti i Medicinskog fakulteta biti smešteni u neki od novih domova – rekao je Milovac i dodao da bi novi dom na Limanu mogao da bude završen i krajem decembra.

Potrebna dokumentacija:
– Prijava na konkurs
– Uverenje o prosečnoj oceni i godini studija
– Potvrda visokoškolske ustanove o uspehu u toku studiranja
– Potvrda visokoškolske ustanove o upisu zimskog semestra odgovarajuće godine
– Uverenje o prihodima po članu domaćinstva od 1. januara do 30. juna tekuće godine izdato od strane nadležnog opštinskog organa iz mesta prebivališta kandidata
– Lekarsko uverenje (predaje se prilikom useljenja u dom)

Izvore:Blic