Home [njuz] Lauryn Hill na Exitu!

Lauryn Hill na Exitu!

51
0

lauryn_hillLauryn Hill, hip-hop i soul kraljica i tri puta nagrađivana za najprodavaniji album na svetu, nastupiće na Exitu, u subotu, 14. jula. Osmostruka dobitnica Grammy nagrada vratila se početkom ove godine u javnost posle dužeg odsustva gostujući na albumu Joss Stone
„Introducing Joss Stone”.

Krajem marta vratila se sa odmora i ušla u studio sa Fugees, gde ponovo zajedno snimaju album, za koji se još uvek ne zna ni kada će biti objavljen ni pod kojim nazivom.

Lauryn je odrasla uz ploče raznih žanrova njenih roditelja, a angažman uz mnogobrojne prekide sa Fugees započela je sa 13 godina. Albumom „The Score“ i singlovima „Killing Me Softly“ i "Ready or Not" postigla je sa grupom Fugees svetsku slavu i popela se na sam vrh top lista.

Posle tri albuma koje je devedesetih godina izdala sa Fugees, ‘98 je solo albumom „Miseduction Of Lauryn Hill“ dokazala da je sposobna za ogromnu samostalnu kreativnu snagu, ali i za proboj na novi muzički teren na kom se prepliću rap, soul, reggae i R&B. I sve to izvedeno potpuno jedinstvenim i fenomenalanim vokalom.

U julu 2001. novi materijal predstavila je odabranoj publici u MTV emisiji „Unplugged“, a nešto kasnije izdala ga je kao solo album MTV Unplugged No. 2.0. Novi materijal iznenadio je publiku jer je akcenat bio na tekstovima i porukama, a ne na aranžmanima – većina pesama na albumu sadrži samo njen glas i akustičnu gitaru.

Lauryn Hill je uključena u rad organizacija koje se bave rešavanjem problema izbeglica i borbom protiv rasne diskriminacije. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za aktivizam. U decembru 2003. Hill je šokirala publiku na božićnom koncertu u Vatikanu gde je pred 7000 ljudi govorila o zlostavljanju dečaka u SAD od strane katoličkih sveštenika i zataškavanju Katoličke crkve.
www.exitfest.org