Home [njuz] BK univerzitet promenio vlasnika..

BK univerzitet promenio vlasnika..

65
0

 Bogoljub Karić, prodao je BK univerzitet grčkim biznismenima sa Kipra! Prema saznanjima Pressa, ovaj posao je dogovoren još pre dva meseca, a novi vlasnici, koji su se predstavili kao Nikos i Jorgos, pojavili su se nedavno u zgradi BK univerziteta na Novom Beogradu. Uprava BK univerziteta je bila veoma iznenađena ovom odlukom porodice Karić i, prema saznanjima Presa, suprotstavila se namerama Grka da preuzmu kontrolu nad računom ovog univerziteta.

Cvetićanin kaže : (ili nešto u tom stilu)- Tačno je da je Univerzitet u procesu vlasničke transformacije već duže od godinu dana i da će dobiti novog vlasnika. Ali, da bi se vlasnička transformacija izvela na najpovoljniji način za naše studente, profesore i za BK univerzitet u celini, ne bi trebalo da puštate u javnost bilo kakve informacije o tome – rekao je Cvjetićanin. Za razgovor juče nije bio raspoložen ni prorektor za međunarodnu saradnju sa Univerziteta BK prof. dr Ivan Bagarić.

Studenti uplašeni

Telefon studentskih službi ovih dana ne prestaje da zvoni, ali ni studenti ni roditelji još ne mogu da dobiju informaciju šta će zaista biti sa Univerzitetom i koje će sve promene uvesti novi vlasnici.

Inače, Univerzitet „Braća Karić" je prvi privatni univerzitet u Srbiji i radi na osnovu rešenja koje je dobio 30. decembra 1993. od Ministarstva prosvete. Univerzitet još nije podneo zahtev za akreditaciju. Prema Zakonu o visokom obrazovanju, akreditaciju će do kraja 2009. godine morati da prođu svi državni i privatni fakulteti.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević rekao je juče za Preš da nije obavešten o vlasničkoj transformaciji na Univerzitetu „Braća Karić", ali da bilo kakva promena ili ishod ne smeju ugroziti studente.

– Čak i da se neki privatni univerzitet ili fakultet zatvori, država se mora pobrinuti da studenti završe studije na srodnim programima – kaže rektor Kovačević.

Izvor:Press