Home [njuz] Postavljeno februarsko izdanje internacionalnog omladinskog internet magazina WAVE

Postavljeno februarsko izdanje internacionalnog omladinskog internet magazina WAVE

64
0

 

 U februarskom, četvrtom po redu izdanju međunarodnog e-magazina za mlade čitajte o rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji, ali i izlaznosti mladih na skoro održanim izborima u BiH na kojima je glasalo dva puta više mladih glasača u odnosu na Izbore održane 2004. Saznaćete i kako to OIA mlade čini aktivnim, cool i seksi!, ko je Robin Hood siromašnih u Venecueli kao i nove informacije o Međunarodnoj studentskoj sedmici u Beogradu, ISWiB 2007. Dopisnica iz Ukrajine Anna Tkach u svom članku "Da li je umetnost zabava" suprotstavila je ideje i osećanja protiv biznisa započinjući svoja promišljanja o ovoj temi anegtotom o muzičaru koji je imao prilično popularan bend i jedne prilike rekao da je najveća sreća ako se čovek u životu može baviti nečim što voli i uz tu ljubav simultano zarađivati novac.

Časopisi koji već postoje posvećuju prilično malo pažnje temama i problemima koje interesuju studentsku i omladinsku populaciju, kao i da su retki oni koji imaju prilike da ih obrađuju iz međunarodne perspektive samih studenata i mladih. Upravo iz tih razloga, u novembru 2006. godine, studentsko-omladinska organizacija iz Beograda pokrenula je web magazin: „World Youth Wave – Serbia“ („Svetski omladinski talas – Srbija“).

Ovaj internacionalni časopis okupio je u svojoj redakciji oko 30 mladih ljudi iz cijele Evrope, sa ciljem da kreiraju kvalitetan novinarski sadržaj koji će čitati na hiljade njihovih vršnjaka, i svih ostalih zainteresovanih za slične teme. Ideja osnivača je bila da se vreme između povremenih susreta na studentskim konferencijama, stručnim seminarima i omladinskim festivalima korisno ispuni, a zajednički rad u redakciji jednog međunarodnog magazina doprinese i očuvanju i unapređenju veza i profesionalnih kontakata uspostavljenih na pomenutim skupovima.

International Youth Web Magazine WAVE
E-mail: office@wavemagazine.net, info@wavemagazine.net

Web: www.wavemagazine.net