Home [treninzi] Seminar “Podizanje mladih izbeglih, današnji glasovi u Evropi”

Seminar “Podizanje mladih izbeglih, današnji glasovi u Evropi”

37
0

 Direktorat za omladinu i sport Saveta Evrope poziva vas da učestvujete na seminaru “Podizanje mladih izbeglih, današnji glasovi u Evropi”, u Strazburu od 26. oktobra do 1. novembra. U Evropi danas žive mnogi mladi koji su bili primorani da napuste svoj dom, i ostave sve što je činilo njihov svet.

U Evropi danas žive mnogi mladi koji su bili primorani da napuste svoj dom, i ostave sve što je činilo njihov svet. Postoji mnogo izazova i teškoća sa kojima se oni suočavaju: borba za prihvatanje, pronalaženje mesta kome pripadaju, stvaranje novih veza i borba sa svakodnevnim teškoćama. U skorije vreme pitanje emigracije i azila postaje sve prisutnije u medijima, nacionalnoj i evropskoj politici. Ovo je trenutak za diskusiju o situaciji mladih izbeglih lica.

Osnovni cilj seminara je razmena iskustava i mišljenja o složenoj situaciji u kojoj se danas nalaze mladi izbegli u Evropi, i pokušaj da se otkriju načini da se ona popravi. Biće odabrano 30 učesnika. Savet Evrope pokriva troškove puta, smeštaja i hrane za sve odabrane učesnike.

Pozvani su da se prijave: Mladi koji su nekada bili primorani da se presele (izbegli, azilanti…) i mladi ljudi koji rade sa izbeglima. Učesnici treba da budu aktivno uključeni u ove teme, sposobni da učestvuju u seminaru na jednom od radnih jezika (engleski ili francuski), spremni da razmenjuju iskustva i deluju kao kasniji prenosioci znanja.
Mogu da se prijave mladi koji imaju između 18 i 30 godina.

Više informacija o seminaru i načinu prijave, naćićete u ovom dokumentu.

Za informacije o Direktoratu za omladinu i sport Saveta Evrope posetite: www.coe.int/youth

Prijave treba poslati na adresu: refugees@coe.int do 15. Avgusta 2008.

Izvor:Mingl