Home [njuz] Microsoft predstavio Festival online genijalnih ideja

Microsoft predstavio Festival online genijalnih ideja

45
0

 U saradnji s firmom Novi Kod d.o.o. – Inside Internet, Microsoft je pokrenuo akciju besplatnog smeštaja internet stranica, web aplikacija i ostalih projekata za studente. Microsoft je u saradnji s firmom Novi Kod d.o.o. – Inside Internet pokrenuo uslugu besplatnog smeštaja internet stranica i aplikacija.

Firme su uslugu, i prateću akciju pod nazivom Festival online genijalnih ideja (FOGI), pokrenule kako bi se studentima omogućio što jednostavniji i lakši rad na projektima bez potrebe za inicijalnim infrastrukturnim ulaganjima i troškovima.

Studenti za smeštanje svojih ideja mogu prijaviti bilo kakvu vrstu projekta, a jamči im se godina dana besplatnog korišćenja od trenutka kada se registruju.

Uz hosting prostor za smeštanje sadržaja i aplikacija, te mogućnost registrovanja vlastitog internet domena, paket studentima pruža korišćenje Microsoftovih infrastrukturnih rešenja i tehnologija – Windows Server 2008, SQL Server 2005 i ASP.NET. Sve razvijene aplikacije ostaju u vlasništvu autora. Po završetku festivala, odnosno jednogodišnjeg besplatnog razdoblja, studenti mogu nastaviti koristiti komercijalnu uslugu smeštaja po ceni od 350 HRK (oko 45 EUR) godišnje.

– Projekt FOGI zamišljen je kako bi inventivnim studentima pomogao u razvoju i praktičnom sprovođenju projekata. Kako se bez odgovarajuće hardversko-softverske infrastrukture ne mogu razvijati savremene mrežne aplikacije, a korišćenje takvih sistema mnogima često nije cenovno pristupačno, odlučili smo studentima izići ususret i besplatno im ponuditi neophodne alate, izjavio je povodom pokretanja akcije Ratko Mutavdžić, viši tehnološki savetnik firme Microsoft Hrvatska.

Pravo na besplatni smeštaj projekata mogu ostvariti svi studenti, bez obzira na matični fakultet ili školu. Dodatne informacije o akciji i usluzi besplatnog smeštaja internet projekata dostupne su na internet stranicama na adresi www.fogi.com.hr.

Izvor: Economy