Home [njuz] Uz dečji dodatak popust 90 odsto

Uz dečji dodatak popust 90 odsto

69
0

 Roditelji koji su mališane uspeli da upišu u vrtiće „Radosnog detinjstva“, a imaju prava na regresirani boravak, zahteve će početi da predaju od petka, 1. avgusta. Konkurs za regresiranje računa za vrtiće, najavljuju u „Radosnom detinjstvu“, trajaće do kraja meseca, a potrebni obrasci se već od danas mogu podići na šalterima u Ulici Pavla Simića 9.

– „Radosno detinjstvo“ cele godine nije menjalo ekonomsku cenu, a sve je poskupelo. Tražićemo od Skupštine grada poskupljenje, ali tako da roditelji to najmanje osete, odnosno da grad nastavi da regresira svakog roditelja, tako da on plaća najviše 20 odsto ukupne cene – kaže Borislav Samardžić, direktor „Radosnog detinjstva“.
Pošto popust od 80 odsto ostvaruju svi roditelji, pravo na dodatnu pomoć imaće samo oni koji primaju dečji dodatak, izbeglice, primaoci socijalne pomoći i trećeg deteta u porodici. Za treće dete i svako naredno dete, decu iz porodica koja primaju materijalnu pomoć i izbegličkih porodica čiji su roditelji nezaposleni neće se plaćati vrtić, a najveći popust, od 90 odsto, plaćaće roditelji mališana koji su ostvarili pravo na dečji dodatak. Roditelji ovih kategorija mališana, ako se deca upisuju prvi put u vrtić, moraće da podnesu zahteve za regresiranje.
– Dokumentacija koju roditelji treba da prikupe razlikuje se od slučaja do slučaja, tako da je naš savet da se svi roditelji najpre upute u našu službu, u Pavla Simića 9, i tu uz pomoć zaposlenih naprave spisak dokumentacije i popune zahtev – kaže Mileva Brborić iz „Radosnog detinjstva“.
Prikupljanje dokumentacije, koje je ove godine znatno uprošćeno, ne može početi bez zahteva za regresiranje koji se podiže u šalter sali „Radosnog detinjstva“. Uz ovaj dokument, roditeljima koji ostvaruju beneficije za treće i svako naredno dete koje ove godine prvi put polazi u vrtić, potrebni su i izvodi iz matične knjige rođenih za svu decu. Korisnicima materijalne pomoći potrebna je fotokopija rešenja iz Centra za socijalni rad, a roditeljima koji primaju dečji dodatak samo rešenje o ostvarenju tog prava.
Zahtevi za regresiranje mogu se podneti svakog radnog dana od 7 do 17 sati i subotom od 7 do 15 sati u Ulici Pavla Simića 9. Sve dodatne informacije se mogu dobiti i na telefon 420-438.

Izvor:Blic