Home [njuz] Maturanti u Srbiji aktivno koriste Internet

Maturanti u Srbiji aktivno koriste Internet

33
0

 U roku od samo četiri dana, svaki drugi maturant četvorogodišnje srednje škole u Srbiji potražio je rezultate prijemnog ispita na fakultete na sajtu prijemni.infostud.com, što je pokazatelj visokog korišćenja Interneta među ovom generacijom ali i značaja prisustva visokog obrazovanja na Internetu.

Naime, od 1. do 4. jula, u jeku objavljivanja upisnih rang lista, sajt prijemni.infostud.com je imao 29.000 različitih posetilaca, a prema podacima Zavoda za statistiku, ove godine je četvrti razred srednje škole završilo oko 54.000 maturanata.

To znači da je maturantima u vreme upisa presudna brzina dolaženja do informacija i ažurnost koju Internet kao medij omogućuje, a koju su ostvarili preko sajta prijemni.infostud.com. Neki fakulteti i visoke škole ukazali su poverenje ovom sajtu objavivši rezultate upisa čak samo na njemu, a ne i na svojim zvaničnim Internet prezentacijama

Prema poslednjem istraživanju, najbrojniji posetioci ovog Infostudovog sajta su maturanti gimnazija i srednjih ekonomskih škola (63%) a čak trećina je završila razred sa odličnim uspehom. Skoro polovina posetilaca, tačnije njih 44%, dolazi na prijemni.infostud.com jer na njemu, kako sami kažu, „ima više informacija nego na sajtu fakulteta/visoke škole”. Najčešće pretražuju informacije o studijama u zemlji, a podjednako su im aktuelni i testovi sa prošlogodišnjih prijemnih ispita, informacije o prijemnim rokovima, kao i saveti za uspešnu pripremu i polaganje prijemnog.

Izvor: Personal magazin