Home [zabavnik] Čelnik evropskog Facebooka na Weekend Media Festivalu

Čelnik evropskog Facebooka na Weekend Media Festivalu

31
0

 Čelnik evropskog Facebooka, Blake Chandlee potvrdio je dolazak u Hrvatsku. Prvi zaposleni najpopularnije svetske društvene mreže izvan Sjedinjenih Američkih Država komercijalni je direktor Facebooka u Velikoj Britaniji. Chandlee je u Facebook došao s pozicije komercijalnog direktora Yahoo! UK Ltd, gde je odigrao ključnu ulogu u strateškom razvoju kompanije.

Blake Chandlee u Hrvatsku stiže kao jedan od glavnih predvača na Weekend Media Festivalu, koji će se u septembru održati u Rovinju. Učesnicima prvog regionalnog festivala medija Chandlee će otkriti kako se studentski projekt Marka Zuckerberga, koji je inicijalno zamišljen kao prostor na kojem će harvardski studenti međusobno komunicirati i razmenjivati podatke, razvio u jedan od najvrednijih delova internet prostora. Vrednost Facebook mreže procenjuje se na oko 15 milijardi dolara. Pokrenut početkom 2004. godine Facebook je jedan od najrazvijenijih social networking servisa današnjice koji je svojim ubrzanim razvojem doveo do velikih promena u svetu komunikacija. Prema podacima firme za istraživanje internet tržišta comScore, Facebook je četvrta najposećenija internet stranica na svetu. Trenutno ima oko 90 miliona aktivnih članova, a u proseku korisnik na Facebooku provede čak 3,5 sata, što je znatno više nego na drugim društvenim mrežama. Facebook je naročito popularan i u regionu. Prema nekim istraživanjima svakom desetom Hrvatu na internetu dani počinju i završavaju odlaskom na Facebook. Uz Chandleea u Rovinj stiže i Joseph Jaffe, jedan od vodećih svetskih marketinških gurua, Ira Kurgan, čelnik Fox Broadcasting Co te niz značajnijih svetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija.

O Weekend Media Festivalu:
Prvi regionalni festival medija – Weekend Media Festival održaće se u Rovinju od 19. do 21. septembra 2008. Reč je o prvom događaju koji će povezati najznačajnije igrače vezane uz medije i celokupnu komunikacijsku industriju u regiji te ugostiti neke od najznačajnijih svetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija. Prvi Weekend Media Festival održava se pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

www.weekendmediafestival.com

Izvor:Kontra