Home [zabavnik] Džabe pite za trudnice

Džabe pite za trudnice

49
0

 Trudnice se stalno žale da nemaju nikakve povlastice. Kažu, niko im ne ustaje u gradskom prevozu, u redu čekaju kao i ostali, a retko ko im pritrči u pomoć kada nose teške kese. Malo ko se neće složiti sa njima.
Zato je Zoran Fofić, vlasnik novobeogradske pekare „Domaća pita – Fofa“ rešio da ženama u drugom stanju besplatno služi pite! Pekarica u tržnom centru preko puta Studentskog grada u kojoj se već godinama prave i prodaju sarajevske pite, već dva meseca gosti trudnice besplatno. Vlasnik Fofa, po kom se i lokal zove, rešio je da započne akciju povlastica za trudnice u nadi da će ga slediti i ostali privatnici.

– Nedavno sam čitao članak u novinama o beloj kugi u Srbiji i odjednom mi je sinulo kako trudnicama stvarno niko ne pomaže. Pomislio sam da bih makar mogao da im ulepšam dan, ako ništa drugo – kaže Zoran Fofić.
– Odlučio sam da pite za ove dame budu besplatne, a dobiće koliko god mogu da pojedu.

Na zidu je zakačen papir sa obaveštenjem „Besplatne pite trudnicama. Verujemo na reč“. Prodavačice Sanja i Dragana čim uđe neka žena prvo odmere da li ima stomak, jer mnoge dame u drugom stanju i ne primete obaveštenje.

Druge, misle da je u pitanju šala, a treće opet – insistiraju da plate. Radnice kažu da već imaju stalne trudne mušterije, ali i da su skromne.

– Uglavnom uzimaju po tri mala parčeta pite sa sirom i mesom – kaže Fofa. – Ima i simpatičnih slučajeva. Jedna mlada žena je došla i rekla: „Sinoć sam zatrudnela“, i dobila je pitu, naravno.

Skoro mi je jedna prijateljica ušla sa jastukom ispod bluze i tražila pitu. Šale se ljudi na taj račun, simpatičan im je gest. I trudnice se uglavnom oduševe. Jedna se čak i rasplakala. Ipak, većini je neprijatno, zahtevaju da plate, pa moram da ih ubeđujem da ne vade novac.

Gazda Fofa kaže da bi trebalo svako da priredi neku sličnu sitnicu u skladu sa mogućnostima. Možda bi trudnice mogle, kaže on, da dobiju i besplatnu korpu u supermarketima.
Osim u ovom lokalu, Fofa pite damama u drugom stanju poklanja i u pekari u Tržnom centru „Piramida“.

I trudnim mušakarcima za DŽ

Zoran Fofić kaže da se svima veruje na reč. Čak i ako bi neki muškarac rekao da je trudan i njega bu uslužili besplatno. Nedavno se prvi muškarac na svetu porodio, pa kaže, neće ni jačem polu oduzeti ovo pravo na besplatan obrok, ako su u drugom stanju.

Izvor: Večernje novosti