Home [njuz] U drugom upisnom roku ima mesta za 1.800 brucoša

U drugom upisnom roku ima mesta za 1.800 brucoša

40
0

 Upis studenata na fakultete zvanično se završava danas iako je većina budućih brucoša još prošle nedelje podigla svoje indekse. Ovogodišnji upis brucoša pokazao je da mlade manje zanimaju prirodne nauke i tehnika, od prava, ekonomije, medicine, menadžmenta.

Crte na rang-listama spuštene su na Fakultetu političkih nauka, Fakultetu organizacionih nauka i Medicinskom fakultetu, jer su od Rektorata tražili da se poveća broj samofinansirajućih studenata. Za buduće lekare odobreno je još 84 dodatnih mesta, a ti studenti će plaćati školarinu od 125.000 dinara. Na Fakultetu političkih nauka upisna kvota proširena je za 106 mesta, a školarina je od 90.000 do 98.000 dinara. Fakultet organizacionih nauka na kojem godina studija košta 121.000 dinara podeliće još 150 samofinasirajućih indeksa.

Svi oni koji nisu uspeli da se upišu na neki od fakulteta imaće novu šansu od 1. do 20. septembra, a fakulteti će 31. jula oglasiti drugi konkursni rok. Nakon prvog upisnog roka, ostalo je mesta za još 1.800 budućih brucoša i to na mašinstvu, geodeziji, poljoprivredi, hemiji, matematici, veterini… Na Pravnom fakultetu, Fakultetu za bezbednost, ali i ostalim društvenim i medicinskim fakultetima, neće biti drugog upisnog roka jer su sva mesta popunjena.

Poklanjamo ETC kartice

Upisani brucoši, zahvaljujći organizaciji „Easy Travel Card”, imaju sa ETC karticom brojne popuste za prevoz, kulturne sadržaje, u kafićima, a tu je i ETC net paket u okviru koga studenti razgovaraju po povoljnim cenama. Dnevni list „24 sata” u saradnji sa „Easy Travel Card” nagradiće ETC karticama deset najbržih brucoša koji se danas u 11 sati jave na telefon 3334-697. Kartice će moći da se preuzmu od 1. septembra u Lominoj 5, I sprat lokal L6, a potrebna je kopija prve strane u indeksu, kopija lične karte i jedna slika.

Izvor:24sata