Home [njuz] Brucoši, dođite na prozivku

Brucoši, dođite na prozivku

114
0

 Većina fakulteta objavila je u četvrtak preliminarne rang liste za upis brucoša, a iz uprave beogradskih visokoškolskih ustanova podsećaju kandidate da nikako ne propuste prozivku nakon formiranja konačnog spiska primljenih. U tom slučaju, čak i oni koji su položili prijemni i imaju dovoljan broj bodova, rizikuju da izgube pravo na upis, jer će biti primljen sledeći kandidat sa spiska, upozoreno je iz fakulteta i preporučeno da se blagovremeno informišu o svim upisnim detaljima, koje fakulteti pojedinačno propisuju.

Tako je na Arhitektonskom fakultetu predviđeno da će umesto kandidata koji steknu pravo na upis, a ne upišu se u predviđenom roku, biti upisan odgovarajući broj onih koji dođu na fakultet u sredu ujutru, prema redosledu na konačnoj rang listi.

Na arhitekturi je danas objavljena jedinstvena rang lista, slede žalbe na ostvareni broj poena, a konačna lista biće istaknuta u nedelju 6. jula.
Upis budžetskih studenata rezervisan je za 7, odnosno 8. jul za samofinansirajuće.

Na Građevinskom fakultetu je takođe objavljena preliminarna rang liste na oglasnoj tabli i na sajtu fakulteta, a danas i sutra se mogu podneti primedbe.

U subotu će biti istaknuta konačna rang lista, a od 7. do 9. jula je upis. U sredu je i prozivka kandidata sa rang liste za popunu mesta preostalih posle završenog upisa.

Taj fakultet će upisati i određen broj samofinansirajućih kandidata koji su položili ispit iz matematike na drugim tehničkim fakultetima i oni se mogu javiti 10, 11, 14. i 15. jula.

Na ETF-u će sutra biti objavljena rang liste, 7. i 8. je upis, a 10. i 11. jula je prozivka i upis sa liste čekanja, ukoliko ostane mesta.

Konačna lista primljenih na Saobraćajnom fakultetu objavljena je danas, sutra je prozivka i upis primljenih na teret budžeta, dok je upis samofinasirajućih rezervisan za 5. jul.

Na FON-u će upis biti završen do 9. jula, dok će na Poljoprivrednom kandidati koji su položili prijemni na drugim fakultetima UB iz jednog od pet predmeta – biologije, hemije, fizike, matematike, ili sociologije, moći da predaju dokumenta 9. jula i potom sledećeg dana da se upišu na odseku na kojem je ostalo slobodnih mesta.

Učiteljski fakultet danas takođe objavljuje rezultate prijemnog, a svi oni koji žele da provere test moraće za "uvid u test" da plate 500 dinara, a za prigovor 1.000 dinara.

Konačna lista biće 6. jula, upis 7. i 8. jula. Kandidati sa konačne rang liste moraju se pridržavati rasporeda upisa, ukoliko se ne upišu u predviđenom roku, smatraće se da su odustali i na njihovo mesto biće upisan sledeći kandidat sa rang liste.

Prozivanje za upis na upražnjena mesta obaviće se 8. jula, pa je obavezno lično prisustvo kandidata, ističu u upravi fakulteta.

Na farmaciji je danas objavljena jedinstvena lista, 10. jula će biti istaknut konačan spisak, a 11. i 14. jula je upis budžetskih brucoša.

Sledećeg dana je prozivka i upis samofinansirajućih kandidata, a na Geografskom fakultetu upis budžetskih studenata je 7. i 8. jula.
Od 9. do 11. jula biće upis samofinansirajućih, dok će 12. jula biti objavljena preostala slobodna mesta, a 14. i 15. i upis na slobodna mesta.

Prvi upisni rok zvanično se završava 15. jula, ali će većina fakulteta taj posao završiti ranije i potom 31. jula oglasiti drugi konkursni rok.

Izvor: Mondo