Home [njuz] Isekla vene u domu jer nije dobila desetku

Isekla vene u domu jer nije dobila desetku

60
0

 S. H. (19) iz Sremskih Karlovaca pokušala je da se ubije isekavši vene u sobi Studentskog doma „Patris Lumumba“ na Zvezdari. Od sigurne smrti devojku je spasla cimerka, koja se u dom vratila sa odloženog ispita i pozvala Hitnu pomoć. Studenti koji poznaju S. H. pričaju za „Blic“ da je bila razočarana što nije dobila desetku na ispitu.

S. H. je studentkinja prve godine Filozofskog fakulteta i do sada u indeksu ima tri desetke. Nakon ispita u utorak, kada se vratila u Studentski dom, zaključala se u sobu na trećem spratu, gde je pokušala samoubistvo.
– Rekla nam je samo da profesor nije hteo da joj da deset, iako je odlično znala. Otišla je u sobu, ali nisam mogla ni da pretpostavim da će pokušati tako nešto – priča jedna od studentkinja sa trećeg sprata.
Cimerka S. H. je u to vreme je bila na fakultetu, ali pošto je planirani ispit odložen, ranije se vratila u dom. Vrata sobe su bila zaključana. Cimerka je lupala i dozivala, ali S. H. nije otvarala.
Drugarica S. H. je zatim pozvala obezbeđenje, koje je razvalilo vrata i ušlo u sobu. Studentkinja je ležela na krevetu oblivena krvlju, sa žiletom u ruci. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je potom prevezla u Urgentni centar. Iako je obilno iskrvarila, u trenutku dolaska Hitne pomoći S. H. je bila svesna.

Izvor:Blic