Home [stipendije] Stipendije za jednomesečni istraživački rad u Austiji

Stipendije za jednomesečni istraživački rad u Austiji

49
0

 Program "Jednomesečna poseta austijskim univerzitetima" namenjen postiplomcima, fakultetskim profesorima i asistentima predstavljen je danas na Univerzitetu u Beogradu. Stipendije se dodeljuju tokom cele godine, a program je istraživačkog karaktera. Cilj je da postdiplomci i akademski prodavači kroz realizaciju istraživačkih projekata steknu nova znanja i iskustva.

Kako je rečeno na današnjoj prezentaciji broj stipendija koje obezbeđuje austrijsko Ministarstvo za obrazovanje, nauku i kulturu nije ograničen, a iznos stipendije zavisi od stručne spreme kandidata.
Iznos stipendije za postiplomce je 940 evra, za univerzitetske profesore doktore nauka do 35 godina starosti 1.040 evra, dok za akademske predavače starije od 35 godina stipendija iznosi 1.200 evra.
Svi zainteresovani da se mesec dana bave istraživačkim radom u Austriji treba da dostave prijavni formular i izjavu o saglasnosti profesora sa austrijskog univerziteta koji će kandidatu biti supervizor. Oba obrazca dostupna su na veb sajtu www.wus-austria.org/belgrade.
Kandidati treba da pošalju i kopiju diplome, spisak svih položenih ispita sa ocenama, biografiju, plan istraživačkog rada i dva pisma preporuke.
Svu dokumentaciju treba poslati poštom na adresu WUS Austria, Heinrichstrasse 39, A-8010 Graz.

Izvor:Blic