Home [konkursi] Konkurs “Dobrodošli u Nemačku”

Konkurs “Dobrodošli u Nemačku”

33
0

 Studenti druge i treće godine s prosečnom ocenom iznad 8, koji su pri tom i društveno aktivni, mogu do 20. juna da se prijave na konkurs „Dobro došli u Nemačku“. Prijavni formular zainteresovani mogu preuzeti sa sajta www.dobrodosliunemacku.org, koji uz svu potrebnu dokumentaciju treba da pošalju poštom na adresu Evropskog pokreta u Srbiji.

Mladi su ti koji treba da oblikuju budućnost ove zemlje i želimo da im na ovaj način pomognemo da bolje shvate evropsku ideju. Istraživanja kažu da 80 odsto mladih nije nikada išlo van zemlje, a priliku da posete Nemačku imalo je svega pet odsto mladića i devojaka. Ovim projektom omogućićemo da društveno aktivni studenti provedu dve nedelje u studijskoj poseti Nemačkoj i upoznaju državu osnivača Evropske unije, kao i njene političke, ekonomske i kulturne osobenosti – rekao je Volfram Mas, ambasador Savezne Republike Nemačke.

Predviđeno je da 60 studenata koji budu izabrani na konkursu, podeljeni u dve grupe na jesen odu u Nemačku.

– Izuzetno smo zahvalni Vladi Nemačke i njihovoj ambasadi u Beogradu što su pružili mogućnost mladima iz Srbije da upoznaju društveno-političku organizaciju njihove države – istakla je Maja Bobić, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji.

Izvor:Blic