Home [ volontiranje ] Volontirajte na Eurosongu

Volontirajte na Eurosongu

61
0

 Volonteri koji žele da učestvuju na „Eurosongu 2008“ mogu da se prijave do 6. maja, putem on-lajn prijava na zvaničnim sajtovima Pesme Evrovizije i Univerzijade 2009. Oni to mogu učiniti i lično, u prostorijama koje su specijalno za njih otvorene u „Sava centru“. Za organizaciju ove najveće svetske muzičke manifestacije biće potrebno 1.000 volontera. Do juče se prijavilo već 980 kandidata, od kojih preko 60 odsto čine studenti iz Beograda, Niša i Novog Sada. Poziv za mlade koji žele da učestvuju je, međutim, i dalje otvoren jer će podela poslova biti lakša i zanimljivija što ih bude više.
Oni će na aerodromu, u hotelima, Centru „Sava“ i „Beogradskoj areni“ obavljati poslove logistike, transporta, smeštaja i informisanja gostiju, a biće i domaćini stranim delegacijama.

"U Centru 'Sava' se svakodnevno obavljaju razgovori sa stotinak kandidata, koji navode u kojim bi sektorima želeli da budu. U četvrtak će biti održan prvi opšti trening, gde će se volonteri upoznati sa samom manifestacijom i podsećani na lepe manire.
Zatim će uslediti trening bezbednosti za vanredne situacije, pa specijalni treninzi u zavisnosti od sektora", objašnjava Nataša Janković, šef sektora za trening i obuku volontera „Univerzijade 2009“.

Starosne granice za zainteresovane ne postoje. I stariji tinejdžeri mogu da volontiraju uz saglasnost roditelja. Neophodan je jedino osnovni nivo znanja engleskog jezika.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na telefone 065/2009-040 i 065/2009-041.