Home [njuz] Otvara se kancelarija za mlade Nišlije

Otvara se kancelarija za mlade Nišlije

37
0

 Gradske opštine Palilula i Pantelej i nevladina organizacija „Protekta“ otvorili su Kancelariju za mlade koja će predstavljati mesto sa kojeg će se voditi posebna i stalna briga za bolji društveni položaj i brže rešavanje najvitalnijih problema mladih. Kancelarija je za sada dobila punu moralnu, a uskoro će verovatno dobiti i materijalnu podršku Ministarstva za omladinu, što je potvrđeno i činjenicom da je jučerašnjem svečanom otvaranju prisustvovala i ministarka Snežana Samardžić Marković. Ona je naglasila da je značajno ako i druge sredine, opštine i gradovi „kopiraju“ ovakav vid posebne brige za mlade kroz saradnju lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Predsednici opština, Palilula Miroslav Đorđević i Pantelej Bratislav Blagojević, ističu da je cilj kancelarije da se „više od redovnih aktivnosti opštinskih organa i službi“, pored ostalog i kroz programe i akcije NVO “Protekta“, doprinosi afirmaciji mladih, pruža podrška njihovim inicijativama i projektima, promovišu zdrav način života i volonterski rad, poboljšava njihov ekonomski položaj i obavljaju aktivnosti koje preventivno deluju na suzbijanju svih oblika agresivnosti i destruktivnog ponašanja.

Poseban cilj rada ove kancelarije biće i promocija vrednosti tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja ljudskih prava.

Sama činjenica da je smeštena u najužem gradskom jezgru, na uglu Voždove i Generala Tranijea, govori da će kancelarija biti „lako dostupna“ velikom broju mladih Nišlija.
Izvor: Glas javnosti