Home Dešavanja Otvoren vrtić „Cvrčak“ u Obrenovcu u adaptiranom poslovnom prostoru

Otvoren vrtić „Cvrčak“ u Obrenovcu u adaptiranom poslovnom prostoru

64
0

 Vrtić „Cvrčak“ otvoren je juče u Obrenovcu, a posle lazarevačkog drugi je adaptirani prostor koji je prilagođen najmlađima. Objekat je površine 180 kvadratnih metara, u sklopu čega se nalazi dvorište, a mesta će biti za 80 mališana podeljenih u tri starosne grupe.

LJiljana Jovčić, sekretar dečje i socijalne zaštite je, prilikom otvaranja, rekla da je ovo prvi vrtić koji je otvoren u ovoj godini, ali da je to samo početak.
– Obrenovac ima još pet namenski građenih vrtića, a „Cvrčak“ je jedino obdanište u iznajmljenom prostoru. U ovim ustanovama smešteno je 1.600 dece. Na ovoj opštini više neće biti lista čekanja prilikom upisa – rekla je Jovčićeva i dodala da će u narednih nekoliko meseci biti otvorena obdaništa u Vraniću, zatim novobeogradskim blokovima 45 i 32, Mladenovcu, Ripnju, ali i kompletno rekonstruisani vrtić „Pčelica“ u opštini Savski venac.

 

Ona je naglasila da će time liste čekanja u prestoničkim vrtićima biti smanjene za 50 odsto. Gradske vlasti čvrsto obećavaju da će problem upisa mališana u predškolske ustanove biti u potpunosti rešen u naredne dve godine.
– Završena je dokumentacija i ove godine će započeti izgradnja dva velika vrtića na Čukaričkoj padini i Kaluđerici, gde je situacija već godinama alarmantna – dodala je Jovčićeva.

U toku prošle godine, na teritoriji grada oko 10.000 predškolske dece ostalo je neupisano. Međutim, gradske vlasti su posle revidiranih spiskova broj smanjili za oko tri hiljade. Najveći problem su i dalje opština Čukarica gde se na listi čekanja nalazi oko 2.000 mališana, Rakovica, Voždovac.

 

Izvor:Glas javnosti