Home [zabavnik] Klađenje se vraća na Hipodrom

Klađenje se vraća na Hipodrom

45
0

 Ljubitelji konjičkih trka će ove sezone na Hipodromu „Beograd” moći ponovo da se klade. Kako je Hipodrom izgubio licencu za klađenje, uskoro će biti raspisan javni poziv za kladioničare koji bi trebalo da vrate publiku na tribine na kojima je nekada sedelo i po 15.000 ljudi.

– Sada nam predstoji usvajanje statuta. Upravni odbor Hipodroma „Beograd” će uskoro odlučiti kada će raspisati konkurs za kladioničare. Očekujemo da će se prijaviti pet-šest najvećih domaćih kladionica koje imaju potrebnu licencu – kaže za „24 sata” Radovan Dedijer, direktor Hipodroma „Beograd”.
Trkačka sezona trebalo bi da počne 20. aprila i da traje do kraja oktobra.
– Ove godine će biti 25 trkačkih dana. Očekujemo po 100 galopskih i kasačkih trka kao i 25 takmičenja u preskakanju prepona. Nagradni fond iznosiće oko 25 miliona dinara na godišnjem nivou. Jedan deo novca obezbediće Grad, a drugi sponzori – objašnjava Radovan Dedijer.
Iako je najavljivana za proleće, rekonstrukcija „Kraljeve tribine”, koja je izgorela u požaru, najverovatnije će sačekati sledeću godinu jer za nju tek treba da se uradi urbanistički projekat. Tribine su objekat pod zaštitom države koji je izgrađen 1921. godine i njihov budući izgled se neće menjati.

Izvor:24 sata