Home [konkursi] Konkurs za 11. Art & Music Festival 2007.

Konkurs za 11. Art & Music Festival 2007.

46
0

artfestivalOrganizatori takmičarskog samita demo bendova koji se svake godine u avgustu održava u Puli, raspisali su konkurs za ovogodišnji Art & Music Festival.
Konkurs je otvoren je za solo izvođače i sastave iz celog sveta bez obzira na muzički stil, a koji nemaju objavljeni nosač zvuka za službeno registrovanu diskografsku kuću.

artfestival

Svaki izvođač ili sastav na konkurs mora da pošalje najmanje tri snimljene pesme i to isključivo na CD-u, te propratni press materijal.
Konkurs je otvoren do 20. maja, nakon čega će službeni petočlani žiri na osnovu preslušanih snimaka odabrati osam polufinalista koji će nastupati ovog leta u Puli.
Žiri Festivala, nakon nastupa uživo svih osam izvođača, odabraće dva benda finaliste, dok će jednog finalistu izabrati publika.
Pobednik 11. Art & Music festivala kao nagradu dobija mogućnost potpisivanja ugovora za prvi album u izdanju Dallas/Ciklama Recordsa, kao i mogućnost snimanja albuma u studiju Partyzan u Puli.
Opširnije o svemu – na sajtu festivala.

Podsetimo, prošle godine u Puli su u polufinalnim večerima nastupila, uz jedan slovenački i pet hrvatskih, i dva srpska benda: beogradski Petrol i borski Goribor.
Goribor, grupa koja je naišla na nepodeljeno oduševljenje tamošnje publike I novinskih izveštača, potom su se plasirali u finale, a pobeda im je izmakla za samo jedan bod. Ipak, dobili su nagradu “za originalan pristup rock glazbi”.
Nakon toga, zagrebačka izdavačka kuća Dancing Bear je – sledeći 30 godina dugu praksu da se najbolji srpski bendovi obično prvo budu prepoznati u Hrvatskoj – Goriboru ponudila ugovor za izdavanje zvaničnog albuma.
Nakon višemesečnih dogovora, hvaljeni Goriborci su pre mesec dana otputovali u Pulu gde sa producentom Edijem Cukarićem privodi kraju snimanje albuma za Dancing Bear