Home [njuz] Studenti mogu jeftinije da idu u pozorišta, putuju ili se šišaju

Studenti mogu jeftinije da idu u pozorišta, putuju ili se šišaju

46
0

 Uz indeks i pojedine identifikacione kartice, studenti imaju brojne popuste na različite sadržaje, pa tako u predstavama pojedinih pozorišta mogu uživati plativši samo polovinu cene karte, mogu putovati po ceni i do 50 odsto nižoj od regularne ili promeniti frizuru uz 30 odsto popusta.

Savez studenata u Beogradu u saradnji s „Isi trevel kardom” omogućio je studentima zanimljive popuste i beneficije, pa u Ateljeu 212, „Madlenijanumu”, u Pozorištu Slavija i drugim pozorištima, uz indeks i ovu povlašćenu kartu studenti imaju popust do 50 odsto. S ovom karticom studenti ostvaruju popuste u Prirodnjačkom muzeju i Muzeju automobila, kao i popust na godišnju članarinu u Biblioteci grada i biblioteci „Milutin Bojić”.
Pored popusta na kulturne sadržaje, studenti s ETC karticom imaju popust na smeštaj i ugostiteljske usluge u pojedinim hotelima i kafićima, a mogu i u obilazak grada brodom po duplo nižoj ceni.
– ETC kartica je popularna među studentima. S njom imaju popust od 50 odsto na vožnju Železnicom Srbije i s oko 40 autobuskih prevoznika. Studenti dobijaju i 20 odsto popusta za železnice Crne Gore i Republike Srpske – kaže za „24 sata” Danijela Šunjevarić iz agencije „Isi trevel kard”.
U saradnji sa MTS-om, ETC nudi studentima zanimljive akcije.
– Sa ETC netom uz mesečnu pretplatu od 30 dinara student dobije četiri MTS kartice među kojima se razgovar tarifira po znatno nižim cenama – objašnjava Šunjarevićeva.
Dodatno olakšanje na studentski tanak budžet jesu brojni popusti u frizerskim salonima, auto školama, sportskim i rekreativnim centrima, internet kafeima i foto radnjam, galerijama, fotokopirnicama, školama stranih jezika koje sarađuju sa „Isi trevel kardom”. Da bi izvadili ETC karticu, potrebna je kopija prve strane u indeksu, uverenje da je student redovan, kopija lične karte i jedna slika kao i 500 dinara za ETC taksu. Pojedini fakulteti brucošima, kao dobrodošlicu, poklanjaju ETC karticu.

Jeftina popravka zuba za najuspešnije
U stomatološkoj ordinaciji „Pro Familiae – Dr Dragan Pantović”, studenti sa ETC karticom dobijaju popust od 10 do 20 odsto na stomatološke usluge. Studente s prosečnom ocenom iznad 8,5 čeka dodatni popust.

Akcija Narodnog pozorišta za studente
Narodno pozorište za studente ima veoma povoljnu akciju. „Studenti uz indeks, ako dođu pred početak predstave, plaćaju ulaz 50 do 100 dinara. Takođe, postoje grupne ulaznice na koje se dobija popust 30 do 40 odsto “, kažu iz Narodnog pozorišta.

Izvor:24 sata