Home [njuz] Robert Plant otvara EXIT

Robert Plant otvara EXIT

60
0

 Predstojeći EXIT festival, koji se održava od 12. – 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, otvoriće na glavnoj festivalskoj bini jedan od najvažnijih glasova u istoriji rok muzike, legandarni pevač Led Zeppelina, Robert Plant.
Plant će nastupiti prvog dana festivala u pratnji benda Strange Sensation sa kojima svira od 2002. godine. Na koncertima pored novih Plantovih solo pesama bend izvodi i veliki broj klasičnih Led Zeppelin numera kao što su Immigrant song, Stairway to Heaven, Black Dog, Kashmir, Whole Lotta Love i mnoge druge, često u novim aranžmanima.

Sa bendom Strange Sensation Plant je snimio dva studijska albuma, kolekciju bluz i folk obrada Dreamland iz 2002. godine i Mighty ReArranger iz 2005. godine.

Prošle godine Robert Plant i Strange Sensation imali su veliku evropsku turneju u 36 gradova, a u novembru je izdato luksuzno pakovanje koje sadrži devet Plantovih solo albuma, neobjavljne numere, B strane singlova i DVD sa dvadeset spotova, snimcima živih nastupa i intervjuima sa Plantovim prijateljima među kojima su Tori Amos, John McEnroe, Phil Collins i Ahmet Ertegun.