Home [zabavnik] Kako da deca budu pametnija

Kako da deca budu pametnija

37
0

 Slušanje deteta kako svira trubu ili neki drugi instrument često nije prijatno, ali muzičke lekcija mogu biti zabavan način za razvoj desne moždane sfere…
DECA
1. Stvarajte muziku
Slušanje deteta kako svira trubu ili neki drugi instrument često nije prijatno,

ali muzičke lekcija mogu biti zabavan način za razvoj desne moždane sfere. Prema naučnicima s Univerziteta u Torontu, studenti koji su od malih nogu učili da sviraju neki instrument imaju mnogo bolje ocene od onih koji to nisu.

2. Dojenje
Majčino mleko je osnovna hrana za mozak. Istraživanja konstantno pokazuju da dojenje ima više korisnih strana u razvoju novorođenčadi. Danski naučnici nedavno su otkrili da dojenje, pored jačanja imuniteta, može da utiče i na inteligenciju kod beba.

3. Timski sportovi
Studija koju je sproveo Univerzitet u Ilinoisu pokazala je vezu između sportskih rezultata u mladosti i akademskih dostignuća. Deca koja su učestvovala u timskim sportovima imaju izraženije samopouzdanje i veću želju za uspehom od onih koja se nisu bavila nijednim sportom.

4. Igranje video igara Iznenađeni!?
Tačno da su mnoge igrice nasilne i besmislene, ali neke od njih mogu da poboljšaju organizacione sposobnosti vašeg deteta, kao i da probude kreativnost kod njih. Ročesterski univerzitet je sproveo istraživanje koje je pokazalo da deca koja igraju igrice imaju bolju sposobnost primećivanja i pamćenja.
5. Zdrava ishrana
Izbacivanje šećera i brze hrane koje biste zamenili sa zdravom hranom punom vitamina može da bude veoma dobro za mentalni razvoj deteta, pogotovo u prve dve godine. Deca unošenjem zdrave hrane mogu mnogo da poboljšaju razvoj. Obratite pažnju na njihovu ishranu i ocene će biti bolje.

6. Čitajte
Ova dokazana metoda često se zaobilazi u novijim istraživanjima, ali čitanje pospešuje mentalni razvoj dece svih uzrasta. Čitajte im od malih nogu, a kada budu dovoljno odrasli, vodite ih u biblioteku kako bi im knjiga bila uvek pri ruci.

Izvor:24 sata