Home [konkursi] PIŠITE O SVOM GRADU I OSVOJITE NAGRADE

PIŠITE O SVOM GRADU I OSVOJITE NAGRADE

47
0

 Udruženje Građana BIRO i festival EXIT raspisuju konkurs za mlade autore iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Kosova, za rad na projektu “Ex-YU Travelers Guide Book”. Cilj projekta je izrada kulturnog “Vodiča” za mlade putnike iz regiona sa akcentom na savremenu pop-kulturu i ‘lifestyle’ mladih.

 “Vodič” treba da pruži osnovne informacije o lokalnim kulturnim scenama i alternativim životim stilovima u izabranim gradovima na teritoriji Srbije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Makedonije.

Iz svake od navedenih zemalja biće izabran po jedan autor-saradnik. Kriterijumi za izbor autora-saradnika biće
iskustvo i rad u sličnim projektima
poznavanje lokalnih umetničkih scena
društveno angažovano delovanje

Pozivaju se svi zainteresovani autori da svoje biografije pošalju na adresu vodic@biro.org.yu najkasnije do 20 aprila 2007.godine

Uz biografiju neophodno je da pošaljete opis 5 “lokacija” iz vašeg grada.

Pod lokacijama se ne podrazumevaju samo prepoznatljiva turistička mesta, već pre svega gradski i kulturni život: galerije, klubovi, kafići, prodavnice ploča, muzička scena (alternativni bendovi, DJ-evi, izdavačke kuće), radnje sa second-hand odećom, vinski podrumi i pivare, kultne pekare, parkovi, ‘štekovi’, itd.

Ukratko: sve ono što smatrate da je autentično i karakteristično u vašoj gradskoj sredini.

Projekat će biti realizovan u periodu maj-jun 2007.

Ako ste mladi, kreativni i mislite da poznajete svoj grad, možete učestvovati u izradi VODIČA. Sve što je potrebno da uradite je da preuzmete upitnik i što detaljnije ga popunite.