Home Bioskop „Zvezda koja nedostaje“ u „Paležu“

„Zvezda koja nedostaje“ u „Paležu“

48
0

 Od sutra do nedelje, 17. februara u Bioskopu „Palež“ od 21 čas prikativaće se film „Zvezda koja nedostaje“ / La Stella che non c'è / Missing Star
Režija/Director: Gianni Amelio
Scenario/Screenplay: Gianni Amelio, Umberto Contarello, Ermanno Rea
Direktor fotografije/Director of Photography: Luca Bigazzi
Muzika/Music: Franco Piersanti

Producenti/Producers: Zaihirat Banu, Marco Chimenz, Fabio Conversi, Mario Cotone, Giovanni Stabilini, Riccardo Tozzi

Uloge/Cast: Sergio Castellitto, Ling Tai, Angelo Costabile, Hiu Sun Ha, Catherine Sng, Enrico Vanigiani

F/N: 2006. Venecijanski film festival – Mimmo Rotella Foundation Award , Nominovan za Zlatnog lava, Tokijo, Toronto, Kopenhagen, Minhen, Stokholm.

Glavni junak putuje iz Italije u Kinu kako bi sprecio tragicnu posledicu neispravne peci koju je njegova firma prodala kineskim kupcima.

Italijan, predradnik Vincenco, krece u Kinu, da bi Kineze koji su kupili italijanska postrojenja za proizvodnju celika upozorio na njihove nedostatke. Ubrzo shvata da je nepripremljn za stranu zemlju, zemlju i kulturne barijere.

Gianni Amelio je roden u Kalabriji 1945. godine u San Pjetro Magisanu. Studirao je filozofiju, a prva filmska iskustva stice 1960. godine kao asistent reditelja na "špageti vesternima" u Španiji. Debitovao je 1982. godine filmom "Blow to the Heart", pogledom na terorizam opisan kroz generacijski jaz izmedu oca i sina. Amelio je dobio venecijanskog Zlatnog lava za film "Kako smo se smejali".