Home [konkursi] Politickim partijama i audiovizuelnim entitetima

Politickim partijama i audiovizuelnim entitetima

42
0

 Izlozbeni centar "Palau de la Virreina", pripada Institutu za kulturu (ICUB) na podrucju Opstine Barcelona, i ima dugogodisnju tradiciju u organizovanju izlozbi u oblasti kulture i savremene umetnosti, trenuntno priprema znacajnu izlozbu iz oblasti televizijskog izbornog spota (televizijske izborne kampanje), koja pretenduje da obuhvati exponate iz sto sireg internacionalnog podrucja u periodu od 1989-e godine.

Izlozba koja ce biti otvorena u junu 2008, cinice dio zvanicnog programa Centra predvidjenog za sledecu godinu, cija ce centralna tema biti analiza nove dinamike u savremenom audiovizuelnom stvaranju.  Svakodnevno sve vece prisustvo spota putem televizije ili interneta u izbornim kampanjama i njegova sve cesca upotreba od strane svih politickih partija, cini da ovo istrazivanje i pomenuta izlozba istovremeno bude pregled cjelokupnog razvoja u oblasti "politicke reklame". Pored toga ce doprineti razumevanju razlicitih nacina i strategija koje se koriste u promovisanju i politickim kampanjama u razlicitim delovima sveta, sa vrlo razlicitom socijalnom i kulturnom pozadinom. U tom smislu, izlozba pretenduje da ujedini sto siri spektar audiovizuelnog materiala, nacionalnog i medjunarodnog, i  ponudi kaleidoskop u projektovanju razlicitih oblika i nacina politickog govora i izraza.

 

U to ime, obracamo vam se ovim pismom, sa molbom da omogucite istrazivacima koji rade na pomenutom projektu (Jorge Luis Marzo y Arturo Rodriguez), pristup vasim arhivima i audiovizuelnom materijalu, sto ce bez sumnje znaciti veliku pomoc u ovom istrazivanju.

Nakon toga, ukoliko se ukaze potreba, stupicemo u kontakt sa vama i zvanicno zatraziti materijal koji bi mogao biti dio pomenute izlozbe.

Izlozba ce biti besplatna, tako da molimo da nam ustupite moguci materijal, bez ekonomske nadoknade. Istovremeno, izlozbena dvorana "Palau de la Virreina" ce platiti moguce troskove slanja i prevoza video-grafickih exponata.

Za bilo koju dodatnu informaciju, molimo da stupite u kontakt sa organizatorima izlozbe ili sa upravom izlozbene dvorane "Palau de la Virreina".

U ocekivanju vase ljubazne saradnje, koristim priliku da vas pozdravim s postovanje.

Ivan de la Nuez

Director Izlozbe Virreina

Contact to:

Marta Solano
Documentalist for  "Spots Electorales" for La Virreina Exposicions
spotsvirreina@gmail.com