Home [njuz] Film Stefana Arsenijevića na Berlinskom festivalu

Film Stefana Arsenijevića na Berlinskom festivalu

57
0

 Prvi dugometražni igrani film Stefana Arsenijevića, pod nazivom "Ljubav i drugi zločini", svoju svetsku premijeru imaće na festivalu u Berlinu u februaru ove godine. Film, u kome glavne uloge tumače Anica Dobra, Vuk Kostić, Feđa Stojanovi i Milena Dravić, biće predstavljen u okviru programa Panorama na festivalu koji traje od 7. do 17. februara.

Film je koprodukcija beogradske producentske kuće "Art & Popcorn" (Beograd), "Coin Film" (Nemačka) " Amor Fou " (Austrija) i "Studio Arkadena" (Slovenija). Film su podržali i Eurimages, Ministarstvo kulture, gradski sekretarijat za kulturu grada Beograda, Federal Film Fund (FFA), Nordrhein – Westfalen Filmstiftung, Vienna Film Fund, WDR, ORF, Robert Bosch Fund, Hubert Bals Fund, Southeast European Cinema Network.

U filmu mladog reditelja, koji je već nagrađen na festivalu u Berlinu za film (A)Torzija, glume i Hanna Schwamborn, Ljubomir Bandović, Anita Mančić, Boris Komnenić, Zoran Cvijanović, Stela Ćetković, Yuko Ishikura, Ana Marković, Dušica Žegarac, Josif Tatić, Ivan Jevtović, Ljiljana Stjepanović, Boris Jager, Igor Pervić, Strahinja Bojović, Dragan Krtolina, Miodrag Rakočević, Marko Đurović, Milena Predić, Ivana Vukčević, Miomira Ćosović.

 

Arsenijević je za film (A)Torzija bio nominovan i za nagradu Oskar 2003. godine.

Radnja filma "Ljubav i drugi zločini" smeštena je u beogradsko naselje Novi Beograd gde živi Anica, žena u kasnim tridesetim, nezadovoljna svojim životom, koja odlučuje da ukrade određeni novac i zauvek ode iz Srbije. Film je prati u jednom danu, od jutra do večeri, u kojem se oprašta sa ljudima, čini sitne osvete o kojima je maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može da ponese sa sobom. Sve ovo bi išlo po planu da joj tog dana mladić iz susedstva, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav.
Ekipu film upotpunili su scenograf Folker Šefer, koji je potpisao scenografiju filmova "Čudesna sudbina Amelije Pulen", direktor fotografije Simon Tanšek i montažer Andrew Bird.

http://artandpopcorn.com

Izvor:Kontra Magazin