Home [njuz] Izbori nisu lutrija – izaberi svoju budućnost

Izbori nisu lutrija – izaberi svoju budućnost

67
0

 Mreže Studentske unija Srbije, Saveza studenata i Studentske asocijacije zajedno su pokrenule nacionalnu kampanju za učešće mladih na predsedničkim izborima 2008. godine pod nazivom „Izbori nisu lutrija – izaberi svoju budućnost“. Kampanja je otvorena konferencijom za medije na kojoj je upućen apel mladima da izlaskom na predstojeće predsedničke izbore izaberu svoju budućnost.

Aktivnosti kampanje će se sinhronizovano sprovoditi u svim univerzitetskim centrima Srbije.

Glumica Jana Milić je na konferenciji izjavila da ne želi da se jednog dana probudi  u zemlji i u okolnostima koje su drugi kreirali umesto nje: „Očekujem da mladi shvate koliko budućnost zavisi od njih samih i da ako mi ne ustanemo, ne pomognemo sebi, drugima i ne krenemo da se timski angažujemo za bolju budućnost, ništa se neće promeniti“.

Predstavnik Studentske unije Srbije, Simon Simonović, izjavio je da mladi ne smeju da sede kod kuće, izbore prate kao loto ili bingo i da čekaju izvlačenje predsednika republike. „U ovoj kampanji su se svi mladi okupili i preuzeli inicijativu da pokažu da su bitni. Ako neko misli da ne može sam da donese promene – nije u pravu. Izaći ćemo svi, preuzećemo odgovornost i kreiraćemo Srbiju u kojoj ćemo živeti“!

Srećko Šekeljić, predsednik Saveza studenata Beograda je potsetio prusutne na prethodne uspešne inicijative vezane za osnivanje ministrarstva za omladinu i priznavanja mastera. „Mladi do sada nisu u dovoljnoj meri izlazili na izbore, jer uglavnom misle da oni sami ne mogu ništa da promene, a mi smo više puta dokazali da su promene dostižne“