Home Bioskop ZVEZDANA PRAŠINA i Božić Bata i čarobni panj

ZVEZDANA PRAŠINA i Božić Bata i čarobni panj

80
0

 Bioskop Sportsko kulturnog centra, u četvrtak 27. decembra, od 21 čas
STARDUST počinje u uspavanom engleskom selu Zid (WALL), tako nazvanom zbog kamenog zida koji seljane vekovima štiti od natprirodnog paralelnog univerzuma koji se nalaze tek s druge strane. Tu mladić Tristan Torn (Čarli Koks) najlepšoj devojci iz sela (Sijena Miler), a čije srce želi da osvoji, obećava da će joj doneti zvezdu padalicu.

Eh, sad, kako bi održao obećanje, Tristan će morati da pređe preko zabranjenog zida i da zakorači u tajanstveno kraljevstvo večne magije i legendi čiji će deo i on ubrzo postati. U ovom kraljevstvu poznatom kao Olujište, Tristan otkriva da pala zvezda nije ono što je on očekivao već zanimljiva mlada žena (Kler Dejns) povređena tokom jurnjave svemirom. Ona je u strašnoj opasnosti jer su za njom kolosalne moći. Traže je kraljevi (Piter O Tul) sinovi jer jedino ona može da im osigura presto i moćna veštica (Mišel Fajfer), očajna da zvezdu upotrebi kako bi dostigla večnu mladost i lepotu. Dok Tristan pokušava da zaštiti zvezdu i da je dovede do svoje voljene s druge strane zida, putovanje će ga dovesti do susreta sa piratskim kapetanom (Robert De Niro) i mutnim trgovcem (Riki Žervo), između ostalih. Ali, ako uspe da preživi zahvaljujući svojoj mudrosti i snazi svoje nove ljubavi, Tristan će takođe otkriti tajni ključ do svog istinskog identiteta i sudbine o kojoj nije mogao ni da sanja.
DIRECTOR: Matthew Vaughn
ACTORS: Charlie Cox, Ian McKellen, Bimbo Hart, Alstair MacIntosh
scenario Jane Goldman, Matthew Vaughn
trajanje 130 MIN
http://us.imdb.com/title/tt0486655/

U bioskopu Sportsko kulturnog centra, u četvrtak 27. decembra, od 18 časova, najmlađi će moći da pogledaju sinhronizovani film "Božić Bata i čarobni panj".

Božić je u malom gradu u Pirinejima. Olencero je ugledna ličnost koja predstavlja duh Božića i donosi poklone deci. Već je primio sva pisma dece iz doline i čita njihove želje kroz magično stablo koje gori u njegovom kaminu. U to vreme jedan zli biznismen stiže u grad i želi da uništi šumu kako bi tu izgradio ski-centar. On će ukrasti Olencerovo magično deblo i sva dečja pisma dovodeći do rizika da nijedno dete ne dobije svoje poklone.

Anje, mladi rudar, biće zadužen da vrati stvari na mesto. Uz pomoć dece iz grada proći će kroz neverovatne avanture i opasnosti da bi vratio mir i duh Božića u dolinu.