Home [njuz] Otvoren skup Hiljadu mladih lidera

Otvoren skup Hiljadu mladih lidera

36
0

 U organizaciji Narodne kancelarije predsednika Republike danas je u Novom Sadu otvorena 1. konferencija Programa 'Hiljadu mladih lidera Srbije'.Svečanosti na početku dvodnevnog skupa prisustvovali su ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan Dragan Đilas, direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić,

predsednica Upravnog odbora Fondacije 'Dr Zoran Đinđić' Ružića Đinđić, savetnik potpredsednika vlade za održivi razvoj glumac Zoran Cvijanović i drugi.

Pre konferencija održano je pet seminara širom Srbije, a zajednički cilj svih skupova je da se mladi stručnjaci upoznaju i razmene iskustva, i kada dođe vreme, preuzmu značajne funkcije u društvu.

'Osposobljavanje mladih ljudi za liderske pozicije u svim sferama ljudskog delovanja jeste sredstvo za ostvarenje vizije Srbije kao modernog i organizovanog društva', rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Srbiji su potrebni lideri koji će promovisati preduzetništvo i rad, koji će uspostaviti novi sistem vrednosti u zemlji i biti most na putu naše zemlje ka evropskim integracijama.

Na skupu je istaknuto da se mladi lideri razlikuju od svojih vršnjaka prevashodno po znanju i velikoj želji za uspehom, kao glavnim pokretačem razvoja društva.

Inicijativu da stručnim usavršavanjem stvori grupa mladih vođa pokrenuo je pokojni premijer Srbije Đinđić, a realizaciju projekta preuzela je Narodna kancelarija predsednika Republike.

Izvor: Studentski svet