Home [njuz] MOS kampanja Karakterom protiv nasilja

MOS kampanja Karakterom protiv nasilja

57
0

 Nasilje mladih na fudbalskim stadionima u Srbiji stvara sliku da smo divlje društvo i svakako je loša poruka onima koji hoće da se bave sportom, izjavila je ministar omladine i sporta Snežana Marković Samardžić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.Komentarišući akciju hapšenja u upravi Fudbalskog kluba Crvena Zvezda,

Samardžić je ukazala da se to ministarstvo zalaže za kažnjavanje svih prekršilaca zakona i iskorenjivanje nasilja na fudbalskim utakmicama.

Navijače ne treba identifikovati sa huliganima. Mi se zalažemo za povratak porodice i mladih na sportske stadione, jer i ja sam navijač. Zbog toga zajedno sa ministarstvima pravde i unutrašnjih poslova radimo na tome, kazala je Samardžić.

Svima je nama u interesu da se to pitanje što pre reši, istakla je ministarka i najavila da će ministarstvo u tom cilju pokrenuti i kampanju Karakterom protiv nasilja u okviru koje će biti promovisan kodeks pravilnog ponašanja za sve poklonike sporta.

Ona je podsetila da je pri kraju i izrada nacionalne strategije za mlade, koja će biti doneta u martu ili aprilu, a u okviru koje su pokrenuta mnoga naučna istraživanja. Strategija će imati za cilj da poboljša mladima uslove života i pre svega reši pitanje zapošljavanja i njihovog ekonomskog položaja, jer veliki broj mladih živi sa roditeljima i nije u mogućnosti da se osamostali, rekla je Samardžićeva.

Na rešavanju tih problema i zadržavanju obrazovane omladine u zemlji radi se zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kazala je ministarka i dodala da će u fazi implementacije strategije biti otvarane regionalne i lokalne kancelarije za mlade preko kojih će moći mnogo toga da nauče, a biće uključene i nevladine organizacije.

Samardžić je podsetilia da je izrada strategije za mlade započeta 14. juna ove godine i da na njoj radi 12 resornih ministarstava.
Izvor: RTS