Home [ muviz ] Osma Noć reklamoždera

Osma Noć reklamoždera

49
0

 Osma Noć reklamoždera "Grand slem 2007" održaće se 7. decembra, a program će biti ponovljen i sutradan u Sava Centru, saopštila je 3. decembra agencija Super Star Adriatika, zvanični predstavnik svetske fondacije reklama "Sinematek" Žana Marija Bursikoa koja organizuje beogradski spektakl.

Govoreći na konferenciji za novinare koja je održana u Ministarstvu kulture o programu i finalistima konkursa za više kategorija reklama Aleksandar Đorđević i Gordana Grubašić su posebno izdvojili novoustanovljenu nagradu "Grand slema" za najveći doprinos advertajzingu u Srbiji koja je dodeljena Vladi Čehu jednom od pionira savremene reklame kod nas.

"Zaštitni znak" ovogodišnje Noći reklamoždera, koja će trajati šest sati, su teniseri koji su nas u 2007. godini "najsjajnije predstavljali u svetu" i zato su ovogodišnji dobitnici "Masterkard Noći reklamoždera".

Publika će biti u prilici da aplauzom još jednom pozdravi fantastični uspeh srpske teniserske elite.

Publika će, kao i prethodnih godina, izabrati glasanjem preko sajtova (www. nocreklamozdera.eunet. yu, www. blic.co. yu, www.b92.net, www.24sata.co.yu, www.politika.co.yu, www. novosti.co yu) najpopularniju reklamu u 2007. godini u nacionalnom izboru, najbolju non-profit kampanju i najbolji bilbord.

U kategoriji bilborda u kojoj je prošle godine pobedio "Tuborg" sa "Pokreni zabavu", nadmetalo se 15 reklama a u finale su ušli ponovo "Tuborg", "Rajfajzen banka", "Delta siti", "Nektar" i " Guarana".

U kategoriji najbolje domaće reklame u finale je od 30 predloženih ušlo pet koje su reklamirale LOTO, "Akva gala" u alternativi sa "Čoko moko", Telekom, JAT, Telenor.

Za najbolju non-profit kampanju neće glasati publika, već će odluku doneti žiri sastavljen od 10 urednika najeminentnijih pisanih i elektronskih medija.

Oni će moći da odaberu najbolju kampanju između "Đaci vas mole usporite pored škole", " Pomozimo slepima", " Jedinstvena si" (rano otkrivanje raka dojke), "Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv", i "Škola bez nasilja", rukovodeći se pre svega njihovom društevnom korisnošću.

Organizatori Noći su najavili da će na programu biti poseban set reklama koje su radili najbolji svetski režiseri među kojima je bio i Emir Kusturica.

Takođe, publika će saznati i prvi put videti srpske reklame koje se ušle u svetsku turneju Noći reklamoždera.

Izvor:B92