Home [zabavnik] Prodat Sziget festival

Prodat Sziget festival

32
0

 Medijska kompanija Econet je krajem novembra meseca kupila Sziget festival za 19.1 milion evra. Novi vlasnici su kupil 100% vlasništva nad festivalom i pored ovog festivala žele da se posvete reorganizaciji "Volt" festivala i događaja "Balaton Sound" koje je Sziget takođe organizovao.

Organizatori popularnog Sziget festivala koji se zadnjih 15. godina održava u Budimpešti saopštili su da će festival sledeće godine trajati šest umesto osam dana. Na ovo je organizatore naterala žalba lokalnog stanovništva na buku za vreme festivala kao i tužba koja je protiv festivala podneta. Ipak organizatori najavljuju da program festivala neće trpeti promene i da će spisak izvođača biti još bolji ali i da će cena ulaznica ostati ista. Sziget je u proteklih 15 godina posetilo preko 4 miliona posetioca a budžet prošlogodišnjeg festivala na kome su nastupili i The Hives, Nine Inch Nails, Razorlight, Pink, Madness, The Killers, Tool, Faithless, Eagles of Death Metal, Manu Chao, The Good The Bad and The Queen i Chemical Brothers iznosio je preko 10 miliona evra. Smanjivanjem broja dana održavanja festivala smanjuju se i organizacioni troškovi tako da se organizatori nadaju većem ulaganju u dovođenju još atraktivnijih zvezda. Tamás Derce, gradonačelnik četvrtog dristrikta Budimpešte već duže vreme pokušava da zabrani rad festivala jer smatra da je nivo buke nepodnošljiv i u ime ovog okruga je podneta tužba. Gradonačelnik Budimpešte, Gábor Demszky, već duže vreme se zalaže za nalaženje kompromisnog rešenja i suzdržavanja od međusobnih tužbi u interesu nastavljanja tradicije festivala.

Prošlogodišnji festival je posetilo 371 000 posetilaca a cena pojedinačnih ulaznica iznosila je oko 30 evra.  Preko 50% posetioca festivala su stranci koji u avgustu dolaze samo da bi prisustvovali ovom festivalu.

Izvor:Kontra magazin