Home [njuz] Zalog za budućnost

Zalog za budućnost

56
0

 Godišnje stipendije od 1.300 dolara za 54 studenta. Do sada "Studenica" stipendirala 1.900 akademaca. ZADUŽBINA "Studenica" iz San Franciska dvanaestu godinu zaredom najboljim studentima u Srbiji dodelila je godišnje stipendije u iznosu od 1.300 dolara. U beogradskoj Kancelariji Zadužbine i Kongresa srpskog ujedinjenja

 na svečanosti obeležavanja slave ove organizacije, novim stipendistima proglašeno js pedeset i četvoro akademaca. Slavka Drašković, direktor Zadužbine "Studenica" poručila je:

– Ova zadužbina, koju su osnovali Srbi iz rasejanja (SAD), do sada je stipendirala oko 1.000 studenata, a neki od njih su danas uspešni stručnjaci u matici ili dijaspori.

Ona je podsetila da je misija "Studenice" da podstiče obrazovanju u matici, a od stipendista očekuje ne samo da budu dobri studenti, nego i dobri ljudi, korisni svojoj zemlji i društvu u kojem žive.

Studenti, od kojih većina ima prosek oko desetke, juče su primili prvi deo stipendije (650 dolara), a po upisu letnjeg semestra dobiće i ostatak celokupnog iznosa.

Izvor: Vecernje Novosti