Raspisan konkurs za mlade koji žele da unaprede život u zajednici | RISE – Besplatan program za razvoj biznisa koji pozitivno utiče na društvo

0
SHARE

Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je besplatni program podrške za razvoj ideja, odnosno inovativnih rešenja za probleme u zajednici. Pored Srbije, konkurs je otvoren u još pet zemalja Zapadnog Balkana, a iz svake zemlje biće primljeno po šest timova koji će tokom programa razvijati preduzetničke veštine, nakon čega će dva tima iz svake zemlje dobiti finansijsku podršku za osnivanje svog socijalnog preduzeća.Program je namenjen motivisanim i posvećenim mladim ljudima koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu.

Inkubator će okupiti mlade ljude koji imaju ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici. Polaznici programa će imati priliku da steknu veštine i znanja koja će im pomoći da reše društvena ili pitanja zaštite životne sredine koja ih interesuju, kao i da nauče kako da  steknu zaradu dok rade nešto u šta veruju. Cilj programa je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom.

Ovo je četvrti ciklus RISE programa kroz koji je do sada više od 360 preduzetnika i preduzetnica razvilo preko 130 društvenih ideja, dok je 36 projekata ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Soko kamp, Blatologiju, Vožnjom do samostalnosti, Women on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

Prijavljivanje za RISE program vrši se popunjavanjem onlajn formulara na ovom linku. Rok za prijavljivanje je 30. septembar u 23:59č. 

Više informacija o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće dostupno je ovde.  Smart kolektiv najavio je i INFO sesiju koja će se održati onlajn 18. septembra u 18č i koja ima za cilj da odgovori na sva dodatna pitanja i nedoumice kandidata, a svi zainteresovani treba da se prijave putem onlajn formulara ovde.

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business.