Home [konkursi] Biti mlad u Srbiji – Nacionalni foto konkurs

Biti mlad u Srbiji – Nacionalni foto konkurs

111
0

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija pozivaju mlade da učestvuju na konkursu za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Biti mlad u Srbiji“.

Fotografi i svi oni koji bi to želeli da budu, starosti od 15 do 30 godina mogu dokumentovati kako žive mladi ljudi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, nade, aktivnosti, kako se provode, kako se obrazuju i putuju, volontiraju, bave aktivnizmom, kao i ostalim aktivnostima.

Ovaj konkurs je je deo događaja koji se organizuju u okviru Evropske godine mladih koja se obeležava 2022.

Konkurs je otvoren za:

sve mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina.  Maloletni fotografi moraju obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja;

– projekte iz sektora omladine, kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave mladima i inkluzijom mladih, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Fotografije možete dostavite u periodu od 20. avgusta 2022. do 20. oktobra 2022. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.

Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije i nagraditi vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protiv vrednosti od:

  • prva nagrada – 1.000 evra;
  • druga nagrada – 500 evra;
  • treća nagrada – 300 evra.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikonom zabavniku. Izložba 20 najboljih fotografija biće održana krajem 2022.

Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu pronađite ovde.