Home [njuz] Alternative Film/video 2007

Alternative Film/video 2007

61
0

 Festival novog filma i videa Alternative Film/video 2007 biće održan od 5. do 9. decembra 2007., u Domu kulture „Studentski grad“, u organizaciji Akademskog kino kluba/Akademskog filmskog centra DKSG.1. Takmičarski program – međunarodna selekcija. Od prijavljenih filmova, selekciona komisija će po isteku roka

 za prijavu sastaviti takmičarski program, a žiri festivala u sastavu: Ingrid Skovgaard, Tim Šor i Slobodan Šijan izabraće nagrađene radove. Kao i svake godine, nagrađeni autori imaće pravo da mesec dana budu gosti u Studentskom gradu u Beogradu i urade svoj novi film/video u produkciji Akademskog filmskog centra.

2. Specijalni programi

U Specijalnom programu Festivala, posebnu pažnju posvetićemo danskoj video produkciji, koju će nam predstaviti gosti Ingrid Skovgaard i Eva Koš, članovi Fast Video asocijacije iz Kopenhagena.

Imaćemo i autorsku prezentaciju Slobodana Šijana, koja će se sastojati od njegovih manje poznatijh ostvarenja, kao i prezentaciju Tima Šora iz Velike Britanije, nagrađenog autora na festivalu ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2006.

Predstavićemo najbolje prijavljene video radove i instalacije na izložbi u Velikoj galeriji DKSG.

Okrugli sto Festivala ove godine imaće za temu Asocijacije, i baviće se pitanjima udruživanja i kolektiva, zajedničke produkcije, funkcijom platformi i organizacija koje okupljaju umetnike i omogućavaju lakšu razmenu i produkciju. Na Okruglom stolu učestvovaće brojni teoretičari i autori iz Srbije, regiona i Evrope. Drugog dana Okruglog stola diskusija će za temu imati filmove u takmičarskom programu Festivala.

U skladu sa ciljem festivala da omogući bolje informisanje o novim tendencijama u polju filma i novih medija u regionu, biće predstavljeni i novi festivali inicijative iz susednih zemalja (Split, Banja Luka, Podgorica).

U noćnim programima koji će u Klubu festivala posle zvaničnih projekcija okupljati goste festivala organizovaćemo programe iz redovne produkcije AFC DKSG (Black market, koji pripremaju Saša Marković Ganeša i Mićun Ristić, Medijska arheologija koju pripremaju Jovan Bačkulja i Boško Prostran, kao i zapaženu filmsku produkciju AFC DKSG – film A.G. Lauera (a.k.a. Toma Gotovca) „Salt Peanuts – Hot Klub of Frans“).

Festival će biti zatvoren nastupom grupe Kosmoplovci.

Pokrovitelji Međunarodnog festivala novog filma i videa ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2007  su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Uprave grada Beograda.