Home [zabavnik] Putuju oko sveta 23 godine

Putuju oko sveta 23 godine

37
0

 Bračni par iz Švajcarske, šezdesetpetogodišnji Emil Šmit i godinu dana starija Lilijana, putuje oko sveta već 23 godine i  obišli su 156 država, a sada su, iz Istočnog Timora, stigli u Tajvan Na put oko sveta krenuli su 18. oktobra 1984. otputovavši u Sjedinjene Države.Emil je bio inženjer računarstva,

 a svetsku avanturu započeli su zbog želje da na godinu dana pobegnu od svih obveza. Međutim, 12 meseci putovanja nije im bila dovoljno, pa su odlučili da ostanu još godinu dana i tako –  do dan danas.

U protekle 23 godine, obišli su Severnu i Južnu Ameriku, Afriku, Evropu i Jugoistočnu Aziju. U tom periodu u Švajcarsku su dolazili samo tri puta. Sada žele da posete sve zemlje na svetu, a na popisu imaju još samo 35 od ukupno 192 međunarodno priznate države.

Preživljavajući s 36 dolara dnevno, spavaju u šatoru i piju prokuvanu vodu iz reka i jezera. "Vreća za spavanje, zimska jakna, aparat za filtriranje vode i mape –  najvažnije su stvari na našem putu", rekao je Emil po dolasku u Tajvan.

Kažu da je najveća dobit od tog epskog putovanja što su videli sve lepote sveta, upoznali bezbroj ljudi i stekli mnogo prijatelja. "Ne bi nam bilo žao ni da okončamo život na ovom putovanu", rekli su novnarima Emil i Lilijana.

(FoNet)