Home [ volontiranje ] Poziv za kulturnu razmenu i upoznavanje mladih iz Srbije i sa Kosova*

Poziv za kulturnu razmenu i upoznavanje mladih iz Srbije i sa Kosova*

214
0

Slobodna zona Junior i Filmski festival Slobodna zona pozivaju mlade uzrasta od 18 do 25 godina iz Srbije da budu deo treće generacije polaznika projekta Kako te vidim?/ How Do I See You?

U pitanju je program kulturne razmene mladih iz Srbije i sa Kosova*[1] u sklopu kojeg će biti organizovane radionice medijske pismenosti, studijske posete organizacijama civilnog društva i kulturnim centrima i institucijama od kulturnog značaja koje deluju u Srbiji i na Kosovu*, kao i gostovanje na filmskim festivalima Dokufest u Prizrenu i Slobodna zona u Beogradu tokom 2022. godine.

Ideja projekta je upoznavanje, umrežavanje i druženje vršnjaka iz Srbije i sa Kosova*, a tokom trajanja programa učesnici i učesnice će imati priliku i da se kroz kratke video formate predstave na kreativan način, kao i da prikažu kako vide svoje vršnjake, druge učesnike/ce projekta. Video radovi koji nastanu na taj način biće deo postavke multimedijalne izložbe How Do I See You? koja će biti realizovana u sklopu pratećeg programa na predstojećim izdanjima filmskih festivala Dokufest i Slobodna zona.

Poziv za učešće u programu otvoren je u periodu od 17. do 30. decembra 2021. i prijave se vrše putem formulara koji se nalazi na sajtu slobodnazona.rs, na linku. Preduslovi za učešće u programu su odgovarajući uzrast (18 do 25 godina), motivisanost za kreativnu razmenu i umrežavanje, želja za upoznavanjem vršnjaka sličnih interesovanja iz Srbije i sa Kosova*, lepo raspoloženje i dobro znanje engleskog jezika.

Program je u potpunosti besplatan, a svi troškovi smeštaja, ishrane, putovanja i sl. biće pokriveni od strane organizatora. Za sve dodatne informacije zainteresovani polaznici mogu se obratiti putem mejla slobodnazonajr@gmail.com ili putem društvenih mreža instagram i  facebook.

Projekat How Do I See You je trogodišnji program kulturne razmene čiji je cilj upoznavanje mladih sa Kosova* i iz Srbije, a zajednički ga sprovode organizacija DokuFest (Prizren), Fond B92 (Beograd) i Filmski Festival Slobodna Zona (Beograd) uz finansijsku podršku Evropske unije.

 

[1] Kosovo * – sve reference na Kosovo, bilo da se radi o teritoriji, institucijama ili stanovništvu, u ovom tekstu će se razumeti u potpunosti u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bez uticaja na status Kosova.