Home [njuz] Počinje 23. Beogradski Jazz festival

Počinje 23. Beogradski Jazz festival

56
0

truba.jpegSvečano otvaranje 23. Beogradskog Jazz festivala,  zakazano je za za sredu, 24. oktobar od 20h u Pozorištu na Terazijama. Festival će otvoriti g-din Milan Šević,urednik zabavnog programa Doma omladine Beograda od njegovog osnivanja, 1964. godine.

 U Domu omladine radio je preko 12 godina, učestvujući u brojnim programskim akcijama, organizaciji festivala i koncerata. Bio je jedan od tvoraca Newport Jazz festivala u Beogradu, dogadjaja koji je tri godine kasnije prerastao u Beogradski Jazz Festival.  Publiku će pozdraviti i njegova ekselencija, g-din Alessandro Merola, Ambasador Italije u Beogradu. Rođen je u Rimu, gde je i stekao diplomu iz političkih nauka na univerzitetu “La Sapienza”. Diplomatsku karijeru započinje 1972. godine. Decembra 2004. godine, na predlog Ministra spoljnih poslova, biva imenovan za zemenika generalnog sekretara Ministarstva. Jula 2005. godine Vlada ga imenuje za ambasadora u Državnoj zajednici Srbija i Crna Gora.

Konferansije 23. Beogradskoj Jazz festivala je Tomislav Grujić, muzički urednik B92, voditelj, kritičar i skriveni jazzofil. Nakon svečanog otvaranja sledi koncert, na kojem će nastupiti Gianluigi Trovesi Otteto (ITA), Saxofour (AUT) i Sveti (SRB/USA).

{YouTubeVideo id=Up-RVqIkLls}