Home [njuz] Najpoznatiji fotograf National Geographic-a u Beogradu

Najpoznatiji fotograf National Geographic-a u Beogradu

57
0

fknag.jpgNa sajmu knjiga u Beogradu Izdavačka kuća KLETT predstaviće ekskluzivno izdanje objavljeno po licenci NATIONAL GEOGRAPHIC-a  „Kroz oči kondora  – pogled iz vazduha na Latinsku Ameriku“. Ovaj blistavi dragulj od knjige donosi preko 100 fotografija koje slave bezvremensku lepotu Latinske Amerike.

 Rasute među fotografijama su i kratke misli, nalik dnevniku, o umetnosti fotografije iz vazduha, o iskušenjima i lepotama ove avanture. Autor ovog izuzetnog izdanja, jedan od najpoznatijih fotografa  NATIONAL GEOGRAPHIC-a gospodin Robert B. Has je od trinaest zemalja koje su objavile ovu knjigu izabrao baš Srbiju i Beograd da dođe i lično otvori izložbu fotografija objavljenih u knjizi.

Izložba fotografija biće svečano otvorena u sredu 24.10.2007. u Centru lepih umetnosti GUARNERIUS (otvorena za javnost 25.10.2007.), a gospodin Robert B. Has će potpisivati knjige na štandu Izdavačke kuće KLETT 25.10.2007. od 10:30 do 11:30.

ROBERT B. HAS, Biografija

Preko dve godine, fotograf Robert B. Has je svu svoju kreativnu energiju posvećivao Latinskoj Americi, nadlećući uzduž i popreko te prostrane oblasti ne bi li iz vazduha zabeležio portret vulkanskih vrhova, bujnih reka, živopisne divljine i ljudi različitih kultura. Vrhunac ovog ambicioznog poduhvata oličen je u Kroz oči kondora-kolekciji neverovatnih nebeskih fotografija izuzetno raznolikog i mističnog lica Južne Amerike, Centralne Amerike i Meksika.

Tokom svoje fotografske karijere, koja je od 1988. do sada dala šest knjiga, Has nije samo poklanjao primerke svojih izdanja, već je i prava za korišćenje svog dela poklonio mnogim školama, bibliotekama, fondacijama i organizacijama za zaštitu divljine širom sveta. Godine 2002. Has je dobio nagradu Programa za životnu okolinu Ujedinjenih nacija – za veliki doprinos u očuvanju ugroženih vrsta i životne okoline.

Robert B. Has je pre svoje bogate karijere izuzetnog fotografa ostvario izuzetnu karijeru poslovnog čoveka. On je predsednik odbora „Has Vit i partneri“, privatne firme u Dalasu koja je specijalizovana za utvrđivanje strateške opravdanosti investicija. Diplomac Univerziteta „Jejl“ i Pravnog fakulteta na Harvardu, Has je obdaren profesorskim umećem i zato je čest predavač u obe institucije.