Home [njuz] Panel diskusija u okviru SERIJALA “Održive karijere u Srbiji – odgovorni...

Panel diskusija u okviru SERIJALA “Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. Veka” zelena gradnja / zeleni poslovi / inovacije

154
0

U saradnji sa Savetom zelene gradnje Srbije započinjemo prvi u serijalu panel diskusija u okviru programa “Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. veka”. Panel će se održati tokom Svetske nedelje zelene gradnje 2020: Vreme za akciju – #ActOnClimate. i biti prepoznat kao deo programa.

U panelu učestvuju:

Mast.inž.arh.  Dragana Korica,   izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije

dr Aleksandra Sretenović, docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, člana SrbGBC

dr Nedeljko Milosavljević, RTTP,  direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu

Moderatorka: Jelena Kurjak, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

Zašto je zelena gradnja važna i kakve su mogućnosti razvoja karijere u toj oblasti predstaviće  Dragana Korica,  Mast.inž.arh.  i izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije.  Zelene karijere u sektoru zgradarstva predstaviće dr Aleksandra Sretenović,  docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, člana Saveta zelene gradnje Srbije (SrbGBC).

Svaka promena načina i principa rada zahteva inovacije, te smo za ovu priliku pozvali dr Nedeljka Milosavljevića, dipl. inž. tehnol., RTTP,  direktora Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, da pored saveta mlađim kolegama, predstavi karijeru inovatora.

SERIJAL:

 “Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. veka”

Program serijala u organizaciji

Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

 

Godinama slušamo o održivom razvoju i njegovoj važnosti, tokom studija, u medijima, čitamo u literaturi. Danas umesto nove zimske kape, biramo masku  protiv smoga i štetnih PM 2.5 čestica. Zelene  površine su postale deponije smeća.  Snega u gradovima skoro i da nema, a kiša pada kad joj vreme nije. Siromaštvo građana je iz dana u dan sve veće. Da li je vreme je i da počnemo da “živimo” održivi razvoj, da promenimo svoje ponašanje u odgovorno, prema sebi, drugima i životnoj sredini u kojoj boravimo?

Program “Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. veka” Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata je zamišljen kao online serijal panel diskusija sa profesionalcima – alumnijima Univerziteta u Beogradu, koji su svoje karijere razvili na poslovima koji mogu imati održivost kao glavni fokus, glavnu odgovornost ali i onima koji svojim radom u manjoj meri doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja.

Jednomesečnim susretima sa profesionalcima koji su izgradili “održive” karijere želimo da  studentima i onima koji su diplomirali ukažemo na značajne informacije, neophodne veštine i znanja koje mogu pomoći da izgrade put ka odabranoj karijeri.

Učesnici – gosti ovog serijala rade u privatnom, državnom ili nevladinom sektoru, malim / srednjm preduzećima, multinacionalnim kompanijama. Oni rade u administraciji, kao menadžeri, inženjeri, profesori… Oni su inovatori, startaperi, freelanceri, istraživači. Oni su profesionalci koji rade na poslovima čiji rezultati doprinose opštem dobru. Oni su odgovorni građani 21. veka!