Home [akcija] 45 minuta o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja

45 minuta o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja

148
0

Pozivamo vas na novo onlajn druženje Zum kafica – 45 minuta o razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja #CSR u petak, 29.maja u 12 sati.

Pričaćemo o jednom od zanimanja budućnosti.

Ko su CSR menadžeri i menadžeri održivog poslovanja?

Koja su znanja i veštine potrebni za ovu poziciju?

I zašto će CSR menadžeri biti sve više traženi u budućnosti?

CSR menadžer usklađuje ekonomske ciljeve kompanije sa doprinosom koji kompanija može dati zajednici, društvu i svim zainteresovanim stranama. Ova pozicija formalno je zastupljena uglavnom u velikim multinacionalnim kompanijama, ali sve češće, formalno ili neformalno, pojavljuje se i u srednjim preduzećima. Trendovi u poslovanju koji podrazumevaju da javnost pored finansijskih pokazatelja interesuje i kvalitet samog poslovanja kompanije, kroz pokazatelje poput brige o zaposlenima i životnoj sredini, fer i etičkim praksama prema dobavljačima i potrošačima, stavlja CSR menadžera u jedinstvenu poziciju da učestvuje u stvaranju poslovne strategije, minimiziranju rizika i kreiranju dodatne i zajedničke vrednosti, kako za kompaniju, tako i za društvo. U Srbiji, Forum za odgovorno poslovanje je organizacija koja više od deset godina, okuplja kompanije okrenute ka održivom razvoju i predstavlja svojevrsnu tačku okupljanja CSR menadžera koji na ovaj način imaju priliku da razmenjuju znanja i iskustva.

Milica Mišković već deset godina radi u Smart kolektivu na programu razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja, gde trenutno vodi porfolio CSR projekata i koordinira programske aktivnosti Foruma za odgovorno poslovanje. U okviru svog angažovanja imala je priliku da učestvuje u kreiranju pionirskih inicijativa u oblasti odgovornog poslovanja u Srbiji, a kao konsultant je bila uključena u razvoj i realizaciju CSR projekata nekih od vodećih kompanija u Srbiji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a znanja i veštine iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i projektnog menadžmenta sticala je kroz raznovrsno neformalno obrazovanje u zemlji i inostranstvu. Uključena je u rad međunarodnih organizacija EASP – Evropske asocijacije profesionalaca u oblasti održvosti i CSR Europe, najveće evrospke mreže posvećene društveno odgovornom poslovanju.

“Zoom kafica   – 45 minuta sa … ” predstavlja novi  onlajn  format programa karijernog vođenja i savetovanja mladih.  Uskoro novi sagovornici i nove teme. 

Voleli bismo da druženje organizujemo oko dilema koja Vas zaokupljuju. Postavite nam pitanja na koja biste želeli da dobijete odgovor unapred.

Prijavite se ujutru popunjavanjem formulara za prijavu

 https://forms.gle/bZwWJSo3KaDjC9mi7 najkasnije do petka 29.maja u 9 ujutru.