Home [njuz] Meetup „Finansiranje inovacija u AI, robotici i automatici“

Meetup „Finansiranje inovacija u AI, robotici i automatici“

95
0

Pozivamo sve zainteresovane za veštačku inteligenciju, robotiku i automatiku da nam se pridruže 7. novembra od 18 do 20 časova na meetupu o finansiranju inovacija u ovim oblastima. Učesnici su:

Aleksandar Rodić, Head of Robotics Department at Institute “Mihajlo Pupin”

Aleksandar Rodić je rukovodilac Centra za robotiku pri Institutu „Mihajlo Pupin“, ali i naučni savetnik i univerzitetski nastavnik na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Poseduje višedecenijsko iskustvo u oblasti elektrotehnike, a oblasti interesovanja su mu robotika i inteligentni sistemi; automatsko upravljanje i stabilnost; veštačka inteligencija i informatika. Takođe se zanima za humanoidne, medicinske, rehabilitacione i servisne robote.

Član je Međunarodnog naučnog komiteta udruženja RAAD (Alpe Adria Dunavskog regiona), a 2013. godine je dobio nagradu Kluba privrednih novinara za „Menadžera godine u 2012 u oblasti inovacija i primene naučnih dostignuća u Republici Srbiji“.

Kosta Jovanović, Signals & Systems Department – Laboratory for Robotics at School of Electrical Engineering

Kosta Jovanović je docent na Elektotehničkom fakultetu u Beogradu te radi na odeljenju za signale i sisteme, kao i u okviru Laboratorije za robotiku. Proglašen za najboljeg diplomiranog studenta 2009. godine na smeru Signali i sistemi.

Stažirao je u nemačkoj kompaniji SMS Siemag 2009. godine, kao i na Tehničkom univerzitetu u Minhenu (TUM ) Univerzitetu 2010. godine i DLR Institut za robotiku i mehatroniku u 2013. Njegovi istraživački interesi su kontrola robota, interakcija čovek-robot i promenljivi pokretači. Član je istraživačke grupe ETF Robotics. Objavio je više od 40 radova publikacija.

Ilija Radovanović, Research Assistant at Innovation Center at School of Electrical Engineering

Ilija Radovanović se 9 godina nalazi na poziciji istraživača saradnika u Istaživačkom centru Elektrotehničkog fakulteta. U okviru Centra ima priliku da radi na različitim projektima, između ostalog za razvoj i modeliranje energetski efikasnih, adaptivnih, višeprocesorskih i više senzorskih elektronskih sistema male snage. Imao je priliku da radi u okviru visokotehnološke startap kompanije kao suosnivač.

Dražen Drašković, Assistant Professor at the Department of Computer Engineering and Informatics

Dražen je docent na Elektrotehničkom fakultetu na Katedri za računarsku tehniku i informatiku. Programiranje internet aplikacija, testiranje softvera i računarske mreže su samo neki od predmeta koje drži, a jedan od istaknutijih radova je napisao na temu „Realizacija mobilne aplikacije upotrebom Kotlin programskog jezika i računarskog oblaka“. Sem naučnog doprinosa, Dražen pomaže studentima fakulteta pri osmišljavanju i razvoju aplikacija, ali i na putu izlaska aplikacije na tržište.

Agenda:
17:30 – 18:00 Registracija
18:00 – 18:15 Predstavljanje aktuelnih projekata
18:15 – 19:30 Diskusija
19:30 – 20:00 Pitanja i networking

Pre samog početka diskusije imaćete priliku da čujete nešto više o aktuelnim projektima u oblastima robotike, automatike i veštačke inteligencije.

Prijave su besplatne i obavezne za sve putem sledećeg linka: http://bit.ly/2Pu0Cj0