Home [njuz] “Brand New Engineers —Od integrala do inženjera”

“Brand New Engineers —Od integrala do inženjera”

67
0

Pozivamo buduće inženjere da nam se pridruže na projektu “Brand New Engineers —Od integrala do inženjera”, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd (EESTEC). Projekat ove godine proslavlja svoj deseti rođendan.
Ideja projekta Brand New Engineers jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva. Takođe, da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje
potrebe kompanija, i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave karijeru nakon završetka studija.
Ove godine projekat čine sledeći sadržaji:

Konferencija koja će se održati 12. i 13. novembra u zgradi tehničkih fakulteta. Sastoji se iz jednočasovnih predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike,
energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta.

“ABB Robo Challenge” – takmičenje iz robotike koje se sastoji iz dva kola. Takmičenje će se odvijati u ekipama od 3 do 4 člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Prvo kolo, koje će biti održano 17. novembra , podrazumeva rad na računaru u vidu optimizacije
unapred pripremljenih template-a za upravljanje robotom. Profesori Elektrotehničkog fakulteta će vas, kroz kratku obuku, uvesti u samo okruženje i rad u njemu. Zatim, 2 do 3 ekipe čija rešenja budu dala najbolje rezultate, imaće priliku da svoje rešenje implementiraju na pravom industrijskom robotu.
Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje iz robotike, tako da je ovo savršena prilika za sve vas koji želite da se oprobate u ovoj uzbudljivoj oblasti, a ne znate odakle da počnete. Vaše prijave možete slati od 28. oktobra do 11. novembra.

SAGA hakaton – 24-časovno takmičenje u programiranju na kome će ekipe od 3 do 5 članova rešavati zadati problem na temu Artificial Intelligence. Hakaton se održava 13. decembra, a prijave se mogu slati od 28. oktobra do 9. decembra. Zadatak će biti poznat na sam dan takimčenja, tako da će vaša spremnost za rad u timu i rešavanja problema koje vas čekaju u praksi biti na pravom testu.

 

Za sve informacije posetite naš sajt: brandnewengineers.rs
I facebook stranicu: facebook.com/BrandNewEngineers