Home Mladi su zakon! Počela realizacija “Mladi su zakon” projekta “Kvaka 22”

Počela realizacija “Mladi su zakon” projekta “Kvaka 22”

137
0

Crveni krst Kovin počeo je sa realizacijom prvih aktivnosti na projektu “Kvaka 22”. Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon”, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

24. i 25. novembra Crveni krst Kovin održao je lokalnu obuku za nove edukatore u okviru programa “Prevencija trgovine ljudima”. Realizatori obuke su bili edukatori i treneri iz Crvenog krsta iz Kovina, Vršca i Aranđelovca. Obuka je realizovana po standardizovanoj agendi Crvenog krsta Srbije, kroz koju su polaznici seminara imali priliku da se bliže upoznaju sa pojmom “trgovine ljudima”. Poseban akcenat tokom obuke stavljen je na mere opreza.

Budući vršnjački edukatori imali su priliku da tokom seminara slušaju predavanje o slučajevima iz prakse, u identifikovanju trgovine ljudima kao ozbiljnog krivičnog dela, koje je održao samostalni inspektor iz PU Pančevo. Ovo predavanje pomoglo je polaznicima da i sami dođu do jasnog zaključka da je ovaj problem prisutan i u našoj sredini, kao i koliko je važno raditi na njegovoj prevenciji.

Polaznici obuke prošli su kroz različita predavanja, radionice i aktivnosti u okviru “Preventivnog paketa”, pomoću kojih će u svom budućem radu edukovati svoje vršnjake.

Obuku za nove edukatore prošlo je 16 polaznika.

U narednom periodu edukovani vršnjački edukatori će realizovati vršnjačku edukaciju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu “Prevencija trgovine ljudima”.