Home [akcija] YouthRights Talks: Putovanje u središte prava mladih

YouthRights Talks: Putovanje u središte prava mladih

214
0

Da li je deklaracija o ljudskim pravima, koja drži Ginisov rekord kao najprevođeniji dokument na svetu, zaista univerzalna i zbog čega? Šta znači mladima danas? Koliko su u medijima zastupljeni siromašniji mladi, mladi koji su pripadnici nacionalnih manjina i mladi koji su izbeglice? Kako u Srbiji funkcioniše pravo na rad? Da li ste znali da deklaracija pominje i pravo na razonodu? Šta povezuje Sofoklea, Sluškinjinu priču, Ališu Kiz…i možda tebe?

Odgovore na ova pitanja probaćemo da pronađemo zajedno 8. decembra u hotelu Zira na YouthRights Talks događaju, kojim obeležavamo 70 godina od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, ali iz novog ugla – a to je ugao mladih u Srbiji!

Temu ljudskih prava u Srbiji pokušaćemo da analiziramo kroz nastupe mladih I razgovore sa najraznovrsnijim ličnostima iz javnog života, institucija, medija i omladinskih inicijativa. Oko stotinu učesnika i učesnica imaće priliku da se upozna sa drugim mladim ljudima iz čitave Srbije, ali i da direktno priča sa međunarodnim organizacijama, donosiocima odluka i onima koji se na najvišem nivou bave pitanjima, problemima i budućnošću mladih u Srbiji. Ko će sve biti među učesnicima, saznaćeš uskoro!

Tvoja uloga u ovom događaju je jednostavna: možeš da DOĐEŠ, a kada si već tu možeš i da PRIČAŠ ili čak i PITAŠ o svemu što te interesuje!

Ukoliko želiš da dođeš, potrebno je da se prijaviš putem ovog linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMZ4ipo-fNObx7zhmHBTFUVjZ6OFZHZ3t5_fxpZOGc7NG7Kw/viewform

Ukoliko želiš da pošalješ video pitanje o ljudskim pravima mladih u Srbiji, poseti ovu stranicu gde možeš da se informišeš kako to da uradiš:
http://youthrightstalks.com/pitaj/

A ukoliko želiš da učestvuješ u #YouthRights Talks događaju i pred svima izraziš svoje mišljenje klikni na sledeći link:
http://youthrightstalks.com/pricaj/

Ovo je tvoja prilika da čuješ, kažeš i pitaš ono što želiš!

Više o događaju saznaj na našem sajtu: http://youthrightstalks.com/