Home [ volontiranje ] HITAN POZIV za dugoročno volontiranje u SLOVENIJI!

HITAN POZIV za dugoročno volontiranje u SLOVENIJI!

202
0

KULTEGRACIJA
1. oktobar 2018. – 30. jun 2019.

Projekat u kojem mladi ljudi stiču nova znanja i iskustva u radu sa decom koja su socialno isključena – pre svega decom izbeglica i romskom decom.

Volonter/ka će se uključiti u program „Dnevni centar za decu“ i zajedno sa stručnim radnicima i ostalim volonterima planirati i implementirati različite radionice za decu (kreativne, sportske, muzičke, plesne, kuvarske… ) i naravno pružiti pomoć u učenju deci kojoj je to potrebno.
Deca koja se uključuju pre svega dolaze iz država bive Jugoslavije (između ostalog i iz Srbije) i zato je veoma bitno da volonteri u Centru dolaze iz ovih zemalja.
Volonter/ka će raditi svaki dan od 10 do 17 časova, a biće organizovano i učenje slovenačkog jezika 3 puta nedeljno po jedan sat, kako bi se što pre i što bolje mogao/la uklopiti u lokalnu sredinu.
Volonter/ka će živeti u stanu 2km od centra grada (gde se nalazi i Dnevni centar) sa cimericom, bivšom EVS volonterkom. Stan ima sve – volonteru/ki ne treba ništa osim ličnih stvari.
Volonter/ka prima 85 EUR džeparca mesečno, dok su stan, ishrana, troškovi komunikacije i putni troškovi pokriveni projektom.
Prijava se vrši slanjem CV-ja i motivacionog pisma (može i na srpskom jeziku) na adresu ltv@volontiraj.rs. Rok za prijavu: petak, 14. septembar.