Home [njuz] Međunarodna studentska nedelja u Beogradu: Defile zastava u srcu prestonice

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu: Defile zastava u srcu prestonice

95
0

U subotu, 21. jula će se održati Defile zastava, manifestacija u okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu. Tom prilikom će učesnici Festivala koju su stigli u Srbiju iz više od pedeset zemalja, prošetati užim centrom grada sa svojim zastavama.

Defile počinje u 17 časova, kada će kolona krenuti sa Trga Nikole Pašića, preko Terazija, Trga Republike, Knez Mihajlove ulicedo ulice Kralja Petra, gde se defile završava. Svi zainteresovani građani su dobrodošli da se pridruže ovoj manifestaciji koja će naš glavni grad na nekoliko sati pretvoriti u svetsku prestonicu.

Beograd je od 15. do 23. jula domaćin 150 studenata iz čitavog sveta koji su učesnici dvanaeste kulturno edukativne Međunarodne studentske nedelje u Beogradu. Ovogodišnji Festival se održava pod sloganom „Preuzmi inicijativu“ a teme kojima se bavi su usmerene na socijalno preduzetništvo, digitalni marketing, informacione tehnologije, zaštitu životne sredine i druge globano aktuelne teme. U okviru Festivala održan je Sajam država, gde su učesnici predstavili specijalitete i kulturna obeležja svojih zemalja, a organizovano je i Umetničko veče, događaj humanitarnog karaktera gde je prikupljen deo sredstava za lečenje Dragane Stanimirov, studentkinje Beogradskog univerziteta koja boluje od karcinoma jajnika. Međunarodna studentska nedelja je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva kulture i informisanja kao i mnogih drugih partnera i sponzora.