Home [njuz] Za brucoše oko 970 mesta u domovima

Za brucoše oko 970 mesta u domovima

69
0

noc_muzeja.gifStudenti prve godine fakulteta Beogradskog univerziteta čije se školovanje finansira iz budžeta Republike imaju rok od još četiri dana da predaju dokumenta za useljenje u studentske domove. To mogu da učine u studentskom domu „Karaburma” (Ulica Mije Kovačevića 76).

Po okončanju konkursnog roka biće objavljena preliminarna rang-lista 19. septembra na koju se prigovori mogu podneti najkasnije do 25. septembra u Službi smeštaja, u Đušinoj ulici 5a.
Konačna rang-lista biće objavljena 26. septembra, takođe u Đušinoj 5a, kao i u studentskom domu „Karaburma” i na internet-stranicama Studentskog centra. Planirano je da raspodela bude održana u studentskom domu „Karaburma” i to za devojke 29. septembra, a za mladiće dan kasnije. Rok za useljenje je 8. oktobar posle čega brucoši gube pravo na smeštaj.

Prema rečima Zorana Trninića, rukovodioca službe smeštaja, broj mesta koja će biti na raspolaganju najmlađim akademcima zavisiće od broja prijavljenih kandidata, ali se na osnovu iskustva prethodnih godina može očekivati da će to biti oko 970.
Za one koji steknu pravo na useljenje predviđeni su domovi „Patris Lumumba”, „Karaburma”, „Studentski grad”, „Košutnjak”, „4. april” i „Žarko Marinović”.

Lekarsko uverenje neophodno je samo za akademce koji se budu uselili u domove, a pregledi će se obavljati u studentskom domu „Karaburma” od 24. septembra do 5. oktobra, radnim danima od 8 do 14 sati, odnosno vikendom od 9 do 15 sati. Lekarsko uverenje može se dobiti u istom periodu i u Studentskoj poliklinici, ali samo radnim danima.

Iz Studentskog centra podsećaju brucoše prava i medicine koji su prilikom upisa podneli zahtev za izdavanje studentske kartice da je ona jedinstvena i da važi i prilikom useljenja u dom, pa im druga neće biti potrebna.

Visokoškolci starijih godina studija koji su u prethodnim ispitnim rokovima stekli uslov za upis sledeće godine školovanja mogu da konkurišu za domski smeštaj do kraja septembra.
Oni koji posle toga steknu uslov za nastavak školovanja mogu da predaju dokumenta do kraja oktobra i za njih će biti organizovana nova raspodela mesta. Konkursni rok za studente drugog stepena studija je 6. novembar.

Izvor: Politika